2016. november 20., vasárnap

"MAKE AMERICA RASSIST AGAIN!"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava Online
2016.11.19.


Ha valaki nem tudta volna, mit jelent Trump kampányjelszava ("Make America great again!"), megtudhatja abból, hogy Trump kiket jelöl a legfontosabb pozíciókra. Nekik a "great" azzal egyenlő, hogy "racist" (rasszista), legalábbis ez derül ki Trump egyes személyi választásaiból.

Stratégiai főtanácsadónak a fehér felsőbbrendűséget hirdető, antiszemita Steve Bannont, a Breitbart News nevű szélsőjobboldali híroldal volt vezérigazgatóját, nemzetbiztonsági főtanácsadónak az iszlamofób Michael Flynnt, főállamügyésznek pedig a rasszista Jeff Sessions alabamai szenátort jelölte. A fehér rasszisták, köztük a Ku-Klux-Klan egyik volt vezetője, mint saját emberüket ünnepelték Sessions jelölését.

A
The Daily Stormer nevű neonáci híroldal mindhárom kinevezésről azt írta, hogy ez olyan, mintha "karácsony" lenne. Valamiért a Ku-Klux-Klan és neonácik ünneplik a megválasztott új elnököt és a kinevezett embereit. Akik Trumpot támogatják, s vele szimpatizálnak, akaratlanul is a Ku-Klux-Klan és a White Power nevű szélsőjobboldali, rasszista szervezettel egy táborba kerülnek. Trump ezeket az igényeket és várakozásokat elégíti ki.

Sessions az igazságügy fejeként működő főállamügyész székében egy rémálom. Az emberi jogokat elveti, az emberi jogi szervezeteket amerikaellenesnek bélyegzi, ellenzi a bevándorlást, a Klu-Klux-Klan szimpatizánsa, amit tagadott, de a megnyilvánulásai azonosak ezt cáfolják. Már több tisztségre jelölték, de eddig mindig elutasították a rasszista kijelentései miatt. Megválasztása esetén nyilvánvalóan lennének a kisebbségek ellen jogsértések. Nagy kérdés, hogy a republikánus többségű szenátus megszavazza-e a személyét...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.