2016. november 20., vasárnap

SZIJJÁRTÓT NEM AGGASZTJA TRUMP GYŐZELME, PEDIG A MAGYAR GAZDASÁG MEG FOGJA SÍNYLENI AZT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Lázár György
2016.11.19.


A liberális elit hisztérikus reakciójának minősítette, ezért nem ment el a Donald Trump leendő amerikai elnök politikáját megvitató uniós találkozóra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tagállamokat képviselő politikusok informális vacsorán beszélték meg az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti kapcsolatok várható alakulását. Szijjártó Péter nem jelent meg.

Úgy tűnik, Szijjártó nem érzékeli, hogy Trump elnöksége komoly veszélyeket jelent a magyar gazdaság számára. Az amerikai beruházások magyarországi befagyasztása szinte azonnal érezhető lesz, és valószínű az is, hogy az amerikai tulajdonban levő magyarországi gyárakat visszafejlesztik, vagy akár meg is szüntethetik.

Néhány hónappal ezelőtt a New Yorkban tartózkodó magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az amerikai tőke továbbra is rendkívüli módon bízik Magyarországban. Több mint kilencmilliárd dollárnyi amerikai beruházás van Magyarországon, és 1650 amerikai vállalat több mint százezer magyar munkavállalót foglalkoztat.

A helyzet megváltozott és biztosra vehető, hogy az amerikai beruházási trend Trump megválasztásával leáll
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.