2016. november 20., vasárnap

MÁR BÁNÓ SEM BÍRTA A TRUMPISTA ATV-T

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.11.19.


Távozik Bánó András az ATV-től. Senki nem gondolja, hogy a Népszabadságtól érkezett két ember vagy bármiféle átszervezés áll a távozása mögött. Úgy tűnik, a Trump-mánia, a szélsőjobboldali ideológia átvétele, az összeesküvés-elméletek, a politikai korrektség és a liberális demokrácia elutasítása már neki is sok.

Bánó sokáig kitartott és asszisztált a szélsőjobboldali, trumpista, Orbánt támogató ATV manipulációjához. Lehetséges, hogy igazat mond, ha azt mondja, hogy sokat tett azért, hogy az ATV valamennyire még őrizze a korrektség látszatát. Távozása dicséretes és példamutató még akkor is, ha elkésett, és nem lett volna szabad már eddig sem segédkezet nyújtani a nézők becsapásához.

Az ATV tulajdonosa nyíltan hirdeti Trump-imádatát, azokat az antiliberális elveket, amelyeket a rasszista demagóg Trump hirdet. Az ATV tájékozódási pontja az amerikai szélsőjobb szennysajtója, mintha a kuruc.info lenne a legfőbb hírforrása. A magát "ellenzékinek" nevező televízió tulajdonosa, aki meghatározza a csatorna arculatát, nyíltan Putyin, Orbán és Trump ideológiáját vallja, az ATV nézőit ennek megfelelően manipulálja és becsapja.

Az ATV másik alapvető hírforrása az orosz titkosszolgálat által irányított Russia Today (RT), amely Putyin nyugatellenes és demokráciaellenes fellazító propagandájának zászlóshajója. Németh Sándor, az ATV tulajdonosa, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV-t arra használja, hogy Orbán rendszere szilárdan álljon és semmi ne veszélyeztesse. Az ATV nézői és az ellenzéki pártok ehhez asszisztálnak.

Németh az elmúlt évek során egyre nyilvánvalóbbá tette, hol helyezkedik el a politikai palettán. Egyre kevésbé tudta leplezni szélsőséges, kirekesztő, antidemokratikus és rasszista nézeteit, Orbán rendszerével kapcsolatos egyetértését és szimpátiáját. Az ATV eközben igyekezett "ellenzéki" látszatát fenntartani, az ellenzék manipulálásával Orbánnak biztos hátteret nyújtani. Németh fia időnként adott egy-egy interjút, amelyekben hazudott, mind az ATV valódi törekvéseit, mind az apja befolyását illetően. Németh Sándor az Orbán-rendszer kedvezményezettje és ideológiai szimpatizánsa.

Ennek megfelelően sorban távolította el azokat a műsorokat és újságírókat az ATV-ből, akik az Orbán-rendszer igazi kritikusai és ellenfelei voltak. Legutóbb az ATV egyetlen nézhető és értékes programját,
Friderikusz Sándor műsorát szüntették meg, és most a menekültellenes uszítást is végigasszisztáló Bánó András is távozik. Úgy tűnik, nincs az a pénz, amiért már ő is adná a nevét a Putyint, Orbánt és Trumpot éltető bújtatott propagandához...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.