2016. november 18., péntek

MEGHALT JANI - NEM TUD MÁR ORBÁNNÁL RIZSES LECSÓT ENNI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Rab László
2016.11.17.


„Szeretnék egyszer Orbán Viktorral beszélni. Azt mondanám neki, gondolja meg, mit cselekszik, nézzen egyszer végig a nyomorgókon, ne csak a sajátjainak kedvezzen. Megkínálnám rizses lecsóval, nem sajnálnám tőle sem az ételt."

A találkozóból nem lett semmi, és most már nem is lesz, mert Csorba Jani, aki rizses lecsót akart adni a szegényembert hírből sem ismerő politikusnak, meghalt 46 éves korában. A Város Mindenkié csoport egyik lakhatási jogokért küzdő alapító tagját gyászolja.

Arról is írtam a Népszabadságban, hogy kipaterolták társaival együtt a KöKi Terminál mögötti akácerdőből. Tizenkét évet húzott le egy nejlonzacskó-viskóban, a Ferihegyi reptérre furikázó hatalmasokat idegesítette, hogy látni lehetett őket. A kormányt a szegénység látványa zavarja leginkább. Ezért is akart Jani összefutni Orbánnal.

Nagyon nem akaródzott neki, hogy „tetves munkásszállásra" menjen. Menhelyre se vágyott, hogy kirabolják. Noha a legfőbb vagyontárgya a bödönben gőzölgő lecsó volt, meg olykor egy-egy üveg bor. Szabadságszerető hajléktalanként élte az életét, a Servúdnak nevezett kiserdő közösségét irányította sokáig. Azt mondták rá, ő a kunyhók kapitánya...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.