2016. november 14., hétfő

MIÉRT IDEGES MOST ROGÁN ANTAL?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Veress Jenő
2016.11.14.


A maffia olyan képződmény, mely nem csupán illegális tevékenységekből termeli ki a maga jelentős hasznát, de beépül a legális gazdaságba is. Nem csak filmek, de tények is tanúskodnak arról, hogy a szervezett bűnözés beszivároghat a helyi vagy az országos vezetésbe is.

Nápolyban például a Camorráé a szemétbiznisz. A klánok a szállításban, és lerakásban érdekeltek. Illegális telepekre hordják, amik aztán környezetszennyezést, betegségeket okoznak. A keresztapák pedig dúsan aratnak ezen (is).

A maffia csöndesen vásárolja be magát a politikába. Fenyegetéssel, de többnyire inkább pénzzel szerez magának erős „lobbistákat”. Befektet így, mely befektetésnek busásan meg kell térülnie. Aki egyszer eladta magát, annak nincs visszaútja. A maffia tízparancsolatának egyik pontja szerint „mindig állj szolgálatára a családnak, még akkor is, ha a feleséged gyermeket szül”.

A Keresztapából tudjuk: a törvény azt szolgálja, aki többet fizet érte. Ha meg a dolgok nem úgy mennek, ahogyan a megállapodás szól, abból nagy baj lehet. Érkezhet a lófej az ágyba, meg a többi – ismerjük...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.