2016. november 27., vasárnap

ORBÁN ÉS TRUMP

HUPPA BLOG
Szerző: Ille István
2016.11.27.


Vagy inkább Trump és Orbán. Van köztük némi hasonlóság. Trumpnak közel kétmillióval kevesebb szavazata volt, mint Clintonnak, de az ósdi, elavult és a választói akaratot nem tükröző elektori rendszernek köszönhetően mégis ő lesz az USA elnöke. Magyarországon a választás pártokról szólt, de egy sunyi, megerőszakolt, manipulált választási rendszer következtében Orbán pártja nyert, pedig a leadott voksok az ellenzéki pártoknál voltak többségben. Orbán személyét a kutya se választotta meg miniszterelnökké, mégis a magyarok – ráadásul az összes magyar – miniszterelnökének nevezi magát. Trump titulusa jelenleg az USA megválasztott elnöke, de ugyancsak sokan mondják a Nagy Vízen túl: nem az én elnököm!

Trump a hatalmát, az egész politikát családi vállalkozásként fogja fel, nyíltan kijelentve, hogy az elnöki irodából is gyarapítani kívánja vagyonát. Orbán az egész országit tekinti tulajdonának , a magánvagyont és a közhatalmat sajátosan összekombinálva szélsebesen gyarapítja az előbbit.

Trump nevét és brandját árulja. Orbának ilyen nincs, de vannak strómanjai, akiknek a hatalmát árulja megvételre.

Trump tehetséges, de demagóg szónok, híján bármilyen valós értéknek és tartásnak – ahogy ez mára a kampánybéli handabandázásaival szemben rendszeresen visszaszívott ígéreteiből kiderül. Orbán is tehetséges, demagóg szónok, hasonlóan tartás nélküli, ráadásul vastagon populista.

Trump diplomáciailag teljességgel tapasztalatlan, elefánt a porcelánboltban. Orbán pávatáncos, és teljességgel érzéketlen
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.