2016. november 4., péntek

SOHA NEM VOLT EKKORA ESÉLYE ANNAK, HOGY DONALD TRUMP LEGYEN AZ USA KÖVETKEZŐ ELNÖKE!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Pap Szilárd István
2016.11.03.


Múlt hét közepén még úgy tűnhetett, hogy az idei amerikai elnökválasztási kampány már lefutott, a Demokrata Párt jelöltje, Hillary Clinton kényelmes (bár csökkenő) előnnyel rendelkezett riválisa, a republikánusok színeiben induló Donald Trump előtt, mind az országos felmérésekben, mind pedig a fontos, versenyt jelentő államok szintjén. Aztán pénteken történt valami, ami újra szorosabbá tette a meccset: a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) újra indította a nyomozást Hillary Clinton e-mailezési szokásaival kapcsolatban, és csütörtökre Clinton előnye a közvélemény-kutatási átlagok szerint 2 százalék alá csökkent országosan, sőt olyan felmérések is napvilágot láttak, amelyek Trumpot helyezik az élre. A nyári Brexit-népszavazás után jövő szerdán egy újabb lesújtó meglepetésre ébredhet a világ? Mégis a szélsőjobboldali demagóg lehet az Egyesült Államok következő elnöke?

Egy koranyári felmérés szerint az amerikai választók 59 százaléka úgy nyilatkozott, hogy „kifárasztotta” őt a választási kampány, amely akkor, az előválasztási kampánnyal együtt, már lassan egy éve zajlott. Ha már akkor tízből hat polgárnak elege volt az egészből, akkor vajon mi lehet a helyzet így, néhány nappal a november 8-i választások előtt?

A felmérés óta Donald Trump rátámadott egy elhunyt amerikai-muszlim katona szüleire, kiderült, hogy a dáriuszi gazdagsággal büszkélkedő jelölt szinte semennyi adót nem fizet be a szövetségi kasszába, egy évekkel korábbi felvételen pedig azzal dicsekedett, hogy híresség lévén bármikor, akaratuk ellenére is fogdoshatja a nőket (értsd: szexuálisan bántalmazhatja őket), sőt arra is fény derült, hogy orosz hackerek feltörték a Demokrata Párt szervereit, valószínűleg azzal a céllal, hogy Trump javára befolyásolják a választásokat. A nagy botrányok között pedig csak úgy ontotta magából a „kisebb” sértéseket és marhaságokat.

Persze a Clinton-kampány sem volt mentes a botrányoktól. A Demokrata Párt jelölőkongresszusa előtti napokban (az orosz hackereknek köszönhetően) derült ki, hogy a pártvezetés lépten-nyomon előnyben részesítette Clintont, párton belüli riválisával, Bernie Sanders-szel szemben. Napvilágot látott a hír, miszerint a Clinton-család alapítványa külföldi kormányoktól kapott adományokat, amelyek befolyásolhatták a külügyminiszterként tevékenykedő Hillary politikai döntéseit. A tüdőgyulladása miatt ájuldozó politikus képei sem segítettek, főképp úgy, hogy az ellentábor folyamatos összeesküvés-elméleteket gyárt egészségügyi állapotáról...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.