2016. november 11., péntek

SZENT MÁRTOM SZOCIÁLIS LIBÁI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.11.10.


Szent Márton és Európa címmel rendeztek egyházi konferenciát - na hol? - hát az Országgyűlésben, hol máshol?
Icipici kis jele a katolikus egyház nyomulásának Magyarországon, a XXI. században, mely létével a katolikus egyház problémáiról is hírt ad, melyek vége akár egyház-szakadás is lehet
Beér Miklós püspök véleménye szerint.
Namármost ahol szakadás van, arrafelé ott van a Nemzeti Szakadásszakértő, aki ha nincs szakadás, hát csinál, vagy éppen továbbszakítja a kissé kirojtosodott holmit.
Hihetetlen érzéke van a romboláshoz és pusztításhoz, Isten ha van és ránéz, hát eltöprenghet, hogy mit is rontott el anno, mikor megteremtette az embert.
Merthogy pocakos, az rendben van, hogy agresszív - hát ilyen, de hogy ennek az embernek ne legyen egyetlen építő jellegű megnyilatkozása sem, hát ez azért már mégiscsak konstrukciós hiba lehet, vagy mechanikai behatás eredménye még gyermekkorából.
Mondhatjuk bátran, a kedves papa hülyére verte, merthogy most, hogy leáldozott a polkorrekt beszéd és a liberális hókuszpókuszok ideje, eljött a tiszta magyar beszéd felvirágzása, nem kell körülírni a fogalmakat, nem kell szellemi téren kihívásokkal küzdőnek nevezni, megmondhatjuk bátran az őszintét: ez az ember bolond.

Merthogy a rendezvényen a református szentszakértő megvizsgálta Szent Márton tetteit és életét, különös tekintettel köpenyének szakítására.
A neves szent ugyanis katona volt, csak később szentült meg.
Jó ember volt.
Egy alkalommal, amikor kilépve Amiens kapuján meglátott egy koldust, aki didergett ócska göncében, merthogy gonosz rablók kifosztották, földönfutóvá tették, elvették mindenét, megverték, akkor előkapta kardját és leszelt a köpenyéből egy darabot, majd ezt odaadta a koldusnak, akinek ennek utána már volt lehetősége eldönteni, hogy a seggét vagy a csúnyáját fagyasztja meg.
Utóbbi esetben ez akár minőségi előrelépésnek is tekinthető, mint a magyar gazdaság felértékelése a hitelminősítők által - a helyzet a koldus esetében is a huszonöt évvel ezelőtti állapotok helyreállításával volt egyenértékű, és már csak imádkozni kellett a fagy megmaradásáért..
Nagyurunknak annyira megtetszett ez a történet, hogy elgondolkodott felette.
Nem tűnik ez időpocsékolásnak, hiszen sikerült szarvánál fogva megragadni a problémát, és értékelni égi beosztottja tevékenységét, mondván, Márton helyesen cselekedett.
Nem fogod kitalálni kedves olvasó, hogy miért: azért, mert nem adta oda az egész köpenyét a lepukkant állampolgárnak.
Orbán kifejtette, hogy a példás életű szent-jelölt szíve és a józan esze is a helyén volt, mikor a legenda szerint a rászorulónak köpenyének csak egy részét adta oda, és így egyikük sem fagyott meg.
A miniszterelnök szerint "az irgalmasság parancsa sohasem lehet egyenlő önmagunk tönkretételével; egy ország is csak addig nyújtózkodhat, ameddig a takarója ér, különben csak idő kérdése, és összeomlik a gazdaság."...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.