2016. november 11., péntek

ORBÁNIA ÉS KÖRNYÉKE TRUMP GYŐZELME UTÁN

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.11.10.


Járkál az öntelt kiskakas Orbániája-Hunniája trágyadombján, és Trump győzelmét ünnepelve, büszkén kukorékolja: na ugye..!

A világ, úgymond, visszatért a valóság talajára – ha valaki is azt hitte, elsőként térhet vissza, hát nagyot téved: Orbánia Vezérlő Kiskakasa már régóta ott kukorékol.

A valóság talaján tombol a szabadság: ott a hatalom megszabadította megát az ideológiák rabságától, a PC igájától. A valóság talaján a hatalom pártján álló sajtó, beleértve a „közmédiát” is, folyamatosan zemberekké igyekszik agitálni az embereket; ellátja őket bűnbakokkal, kiket vezényszóra gyűlölniük, s közben ájtatos képpel a szeretetről kellemkediük kell.

A valóság talaján olyan sajtó, amely független, csak mutatóba akad: rájuk mutatva mondja a hatalom, hogy sehol sincs olyan sajtószabadság, mint az orbániai valóság talaján.

Szabadság, egyenlőség, testvériség, szolidaritás, emberi méltóság és a többi hadova nevetség, megvetés tárgya az orbániai – nemzetikeresztény – rögvalóság talaján.

A felvilágosodás sötét dolog, amelytől szabadulni kell; Orbániában a valóság talaja bizony
keresztény, a szó középkori értelmében: a hívek jelentős részét nem Ferenc pápa, nem Várszegi Asztrik, nem is Iványi Gábor ragadja el, hanem ifjabb Hegedűs Lórántok és Pajor atyák...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Elnöksége lejárta után tíz évvel Trump, immár a mennyekben pihenve földi pályafutása fáradalmait, engedélyt kér, hogy visszalátogasson Amerikába, mert szeretné tudni, hogyan alakultak a dolgok eltávozása után. Megkapja az engedélyt. Első útja Washingtonba vezet, a legendás Philadelphia Avenue egyik mellékutcájának kedvelt kiskocsmájába. Kér egy Budweiser sört, a csapos készségesen elé teszi, belekóstol és minthogy éppen üres a csehó, beszélgetésbe elegyedik a két férfi. Trump kérdezi a pult mögött ácsorgótól, hogy mi újság az USA-ban. Minden rendben hangzik a válasz. És a határainkon túl? Mondjuk Afganisztánban. Semmi gond, hangzik a válasz, már régen a mienk. És Szíria? Az is a mienk. Mexikó? Természetesen. Irak, Irán? – türelmetlenkedik Trump, – ott is minden rendben?

    – Hát persze -, hangzik megnyugtató válasz -, hiszen a mienk!

    Trump roppant elégedett, felhörpinti a korsó maradékát, elégedetten szusszant, előveszi a tárcáját, kotorászni kezd az aprók között és közben kérdezi a csapost:

    – Mivel tartozom?

    – Egy rubel húsz kopejka – hangzik a válasz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.