2016. november 10., csütörtök

TE PEDIG HÚZOD AZ IGÁT, SZIDOD AZ ÉN ANYÁMAT, ÉS FINANSZÍROZOD A DINASZTIA ÖSSZES TAGJÁNAK SAJÁT LÁBRA ÁLLÁSÁT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.11.10.



Ha mindenki felocsúdott az amerikás megrökönyödésből, avagy az örömmámorból, beszéljünk valami másról. A kötelezően fröcsögő liberálfasisztázások között szlalomozva olvastam még tegnap – azóta már az Orbán nevű jól megdöngette a mellét a fantasztikus munkaalapú magyar gazdasággal, de jól tette -, hogy ameddig mi tágra zárt szemekkel bambultunk a másik irányba Tiborcz Pityu miniszterelnöki vő összenőtt Vajna András kaszinócsászár, filmmogul, médiamágnás és parókakészítő Terminátorral.
 
Azt is mondhatnám, és mondom is, hogy összebútoroztak ők az alábbi vityillóban:
 
A Pesti Vigadóval szomszédos Mahart-ház: itt működik Vajna Tropicana nevű kaszinója és ez a a Vajna-kaszinócégek központja is (Fotó: Wikimapia)

A valasz.hu szerint az épület alanya és tárgya lett a legújabb milliárdos palotabiznisznek, amiben – hogy, vagy hogy nem – már megint Tiborcz Sajátláb a főszereplő. Meg persze ott van az elmaradhatatlan szivarfüstös oligarcha is, amennyiben az impozáns putri jelenleg 10 százalékban Vajnáé.

A fennmaradó rész kétharmada a Tiborczhoz köthető BDPST Zrt. nevű cégé, egyharmadát pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjének, Szivek Norbertnek az érdekeltsége tulajdonolja. Ez az a fickó, aki néha a nemzet vejével szokott bizalmasan táplálkozni a Four Seasons című exkluzív vendéglátóipari egységben.

A tulajdoni viszonyok rövid története: az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft tulajdonában levő kilenctizednyi épületrészt idén júliusban megvette két cég, ami Szivek érdekeltségébe tartozik. Ezek közül az egyik október 11-én a Tiborczhoz kötött BDPST Zrt-hez került. A napokban megjelent cégbírósági dokumentum szerint a félig állami tulajdonban lévő Gránit Bank 1,95 milliárd forinttal finanszírozza a Szivek-Tiborcz beruházást...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.