2016. november 23., szerda

TÉNYLEG A KÖRÖZÖTT PHARAON ÜZLETELT MAGYARORSZÁGON

24.HU - POSZ ITT
Szerző: Medvegy Gábor
2016.11.23.


A kormánypárti lap forrásai szerint már semmi akadálya nincs annak, hogy elfogják, ha belép az országba.

A Magyarországon felbukkant Ghaith Pharaon valóban az a személy, akit 25 éve köröznek az amerikai hatóságok – írta meg a kormánypárti Magyar Idők.

A lap forrásai szerint az Egyesült Államokból érkezett ujjnyomat-mintát összevetették Ghaith Pharaon schengeni vízumkérelmével, amelyhez szintén csatolni kellett ujjlenyomatot, és a két minta egyezőséget mutatott

Így már semmi akadálya annak, hogy az Interpol listáján szereplő körözött személyt azonosítsák és azonnal elfogják, ha az ország területére lép – áll a cikkben.


A múlt heti Kormányinfón egyébként Lázár János arról beszélt, hogy lehet, hogy azért nem tudtak ujjlenyomatot venni Pharaontól, mert nincs neki. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt állította: neki sincs ujjlenyomata, ezért csak egy évre szóló útlevele van.

A Magyar Idők felidézi, hogy Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára korábban arról beszélt nekik, hogy a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik hazánkban, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant.

Az ugyanakkor a korábbi beszámolókból kiderül, hogy Pharaon a cégein keresztül jutott magyarországi ingatlanokhoz, és biztosan ott volt a tavalyi seregélyesi szüreti mulatságon is, ahol ügyvédje hárommillió forintot adományozott az önkormányzatnak.

A szaúdi származású üzletember a Mollal és a külügyminisztérium cégével, valamint egy Orbán Viktor vejéhez köthető céggel is üzletelt, egyik érdekeltsége pedig a miniszterelnök háza körül vásárolt ingatlanokat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.