2016. november 22., kedd

TRUMP ELLENÉBEN SZÜLETHET ÚJJÁ A BALOLDAL

DANUBE INSTITUTE BLOGJA
Szerző: Danube Institute
2016.11.22.


Az amerikaiak egy jelentős része érzi azt, hogy eljött az ideje a változásnak, azonban megoszlik a véleményük azzal kapcsolatban, hogy pontosan minek is kellene változnia. Trump markáns változást indított el, de ez a változás a baloldalt is tettekre sarkallja.

Donald Trump megválasztásának éjjelén több ezren csatlakoztak Gregory McKelvey Portland’s Resistance (Portland Ellenállása) névre keresztelt tüntetőcsoportjához. McKelvey szerint ez azért van, mert sokakat sokkolt az eredmény, az utcára vonultak, mert nem akarnak félelemben élni. Ezek azok az emberek, akik a demokrata adminisztráció alatt megszokott irányvonal védelmében, a kampányidőszak alatti Trump-imázs és ígéretek ellen vonultak utcára. Trump megválasztásának reakciójaként indultak meg az utcai demonstrációk, és kezdődött az internetes platformokon a „not my president” hashtag használata.

Mindeközben kezdetét vette a világhálón a kampány, amellyel Trump klímaváltozással kapcsolatos politikáit, korábbi botrányaiból levezetett állítólagos nőgyűlöletét vagy szintén a kampányidőszak alatt szlogenekké váló rasszista megnyilvánulásait akarják a megválasztott elnök ellen fordítani. A muszlimok, a bevándorlók és a véleménynyilvánítás szabadságának védelmére létrejövő emberi jogi csoportok felé is megugrott az adományok száma és nagysága...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.