2016. november 13., vasárnap

VITAKULTÚRA

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.11.13.


...Az első komoly országos belvita, melyben széles néptömegek vettek részt, a foci EB-miatt tört ki, mármint, hogy Orbánnak drukkol-e az, aki a magyar válogatottnak drukkol? Nem, ugyanis a futball egy játék, Orbán meg a medve viszont sajnos nem játék, de pro és kontra jobb feladatok megoldására vitatott erők ütköztek meg a néhány magyar meccs előtt, alatt és után, főleg a körúti ünneplések miatt, ugyanis a kormányoldal is észrevette a kínálkozó propaganda-lehetőséget, és természetesen megpróbálta kihasználni azt – különben, ha nem lett volna szabad, komoly büntetés járt volna azért, ha az emberek a négyes-hatos tetején ugrálnak.

No, összevesztünk, mint a vakok, mindenki lehazaárulózott mindenkit, ahogy annak rendje, és hiába mondták a bölcsebbek, hogy a foci EB-nek vége lesz előbb-utóbb, a harag megmaradt azóta is az akkor szétröpített sértések miatt.

Aztán összevesztünk az olimpián, össze a paralimpián, folyamatosan nyomult a népszavazási kampány, állandó és alapvető feszültségforrásként, és természetesen már rég nem a menekültekről szólt, hanem arról a kis, magyar wagneri Götterdämmerungról, melynek keretében egyik politikai csoport – szándékosan nem írok oldalt, oldal már annyi van minálunk, mint a tetrakontaoktaéderen – világrengető ősförgeteg és mennydörgések valamint földindulások közepette belefojtja a másik csoport híveit egy, azaz egy kanál vízbe.
Aztán mindenki énekel.

A népszavazás lement, érvénytelen lett, tehát a kormány érvényesnek találta, beterjesztették az alaptörvény-változtatás javaslatát, de azt a Parlament nem szavazta meg, egyszóval a Parlament is Istenek Alkonyát játszik egy kanál vízben. Ugyanis a Jobbik most arra készül, hogy egy mondat különbséggel benyújtsa ugyanazt a törvényjavaslatot, ami azt mutatja, hogy egyfelől nincsenek nagy és elvi kifogásaik, nem elrontói ők semmi rossznak, csak az ő szájuk íze szerint legyen pocsék a világ – másfelől meg természetesen felkészülnek egy hosszú és vérre menő lövészárok-háborúra a kormánnyal. Ugyanis ez az egymondatos különbség már politikai súlyt adna nekik, komolyabbat, mint a reális, ezt a kormánypárt nem szavazhatja meg, akkor sem, ha pár hónapon belül a kialakult botrány miatt amúgy is ki szeretnék vezetni a letelepedési kötvény intézményét.

Akkor összegezve: a javaslat valódi lényege, tehát az, hogy a mindenkori magyar kormány megtagadhassa uniós intézkedések végrehajtását, ha olyan kedve van (ez nem a módosítás első pontjában foglaltatik) megmarad, csak abból kéne választani, hogy Fidesz-paprikásan vagy Jobbik-borsosan nyomják le a torkunkon ugyanazt a csuszpájzt.
Hát, a legvalószínűbb, hogy mivel politikai presztízsről van szó, nem lesz ebből belátható időn belül semmi se.

Ami nem baj, csak szeretném előre jelezni, hogy ha minden úgy megy, ahogy eddig, ezen is alaposan össze fog még veszni párszor a jó magyar társadalom, kocsmától tudományos akadémiáig mindenhol.
Közben Rogán Antal milliós aktatáskára cseréli korábban több, mint félmilliós tatyóját, Szegeden megbüntetik azokat a srácokat, akik krétával rajzolgattak egy szökőkútra, rendőröket lőnek főbe szélsőjobboldaliak, itt-ott felrobban a Körút, mennek fel az árak és még jobban fognak emelkedni figyelembe véve a trendeket, egyszóval zajlik az élet a maga kis, magyar, pokoli módján, fövögetünk itt a szurokban, de minket nem ez érdekel.

Kit érdekel, hogy belégebedünk, míg marhatjuk egymást?

Most épp Trumpon. Holnap a letelepedési kötvényen.

És el is éri a célját a hiszterizálás, hiszen már kezd úgy feltevődni a kérdés, hogy Jobbik vagy Fidesz?

Holott minden épeszű magyar ember előtt világos kéne legyen, hogy se a Jobbik, se a Fidesz, hanem csakis valami más hozhatja el a rég várt pozitív változást.

Hogy aztán ez micsodás dolog lesz, én meg nem mondom, tessék egymás között leveszekedni, magányos vadász vagyok én, nem állok be táborokba.

Az a fontos, ismétlem, hogy se Jobbik, se Fidesz.

És Trumptól se tessenek sokat várni.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.