2016. december 24., szombat

A CSALÁD

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.12.24.


Amikor az élet nehezebbé válik - és ezen nem kell mindenképpen csak anyagi nehézségeket érteni, az ember visszahúzódik, megszűnik a bizalma másokkal szemben, óvatossá válik.
Ilyenkor felértékelődik az a kis csoport, melynek tagjaiban általában feltétel nélkül bízhat, melyet elárulni mióta ember az ember, azóta a legfőbb bűn, a csoport, melyben azok élnek, akik életet adtak neked és akik az életüket is adnák érted, ha kell.
A család.

Család sokféle van, van ugye a Szent Család, a Corleone család, meg vannak azok a teljesen hétköznapi családok, melyekben sem a magasztos szentség, sem a bűn mértéke nem múlja felül a társadalmilag elfogadott szintet, még akkor sem, ha egy-egy tagja kissé eltérően viselkedik az átlagostól.
Hogy hány tagja van a családnak?
Hát ez bizony eltérő, de boldog az a család, melyben generációk élnek egymás mellett, együtt, ahol a pici gyerek feltétlen bizalommal fogja dédszülője kezét és tudja, nem érheti baj, mert van, aki vigyáz rá.
És boldog a szülő is, ha a gyermekét boldognak látja, meg is tesz ezért mindent, ami csak telik tőle, sokszor akár erőn felül is.
Ahol van, aki segít a tapasztalatlanabbaknak, ha igénylik, aki megfogja az öregek kezét, ha elbizonytalanodnak, ahol biztonság van...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.