2016. december 6., kedd

A KANADAI KONZERVATÍV NAPILAP SZERKESZTŐSÉGE SZERINT A FIDESZ IS SZÉLSŐJOBBOLDALI PÁRT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016. 12.05.


A konzervatív beállítottságú National Post című napilap szerkesztősége lényegében leszélsőjobboldalizta a Fideszt. Igaz, a szerkesztőség jelezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pártja a Jobbikhoz képest még mindig “kevésbé szélsőjobboldali,” ugyanakkor árulkodó, hogy a kanadai jobbközép sajtó egyre inkább helyén kezeli a magyar kormánypártot és
 
nem mérsékelt konzervatívnak vagy jobboldalinak tartják számon őket.

A szerkesztőségi álláspont a nyomtatott lap A8-as oldalán jelent meg és elsősorban arról szó,
amiről pár napja írtunk a KMH-ban: a liberális kormánypárt kihátrálni látszik az arányosságra törekvő választójogi törvény reformjából. A National Post azzal érvelt, hogy az arányosságra épülő választási rendszer (a kanadai first-past-the-post-tal szemben) pont a baloldal által elutasított szélsőjobboldali pártokat segítené be a parlamentbe. Ezért a baloldal hálás lehet azért, hogy a liberálisok valószínű mégsem tartják be ezirányú választási ígéretüket.

Példákkal is szolgálnak. Először megemlítik a náci karlendítést használó, bevándorlók elleni támadásokat elkövető görög Arany Hajnalt. Mindjárt utánuk pedig szóbakerül a Jobbik és a Fidesz. Ezt írja a kanadai konzervatív lap:

“Magyarország Jobbik pártja–ami a mára betiltott, a romák lakta környékek megfélemlítésére szakosodó félkatonai szárnyáról volt ismert–húsz százalékot szerzett két évvel ezelőtt a választásokon–amely lehetővé tette azt, hogy a kevésbé szélsőjobboldal kormánypárt reformjait gátolja.”

...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.