2016. december 26., hétfő

A KREML ÁLTAL PÉNZELT, SZEXI NAPTÁRBAN HÁLÁLKODNAK A SZÍRIAI NŐK

ÁTLÁTSZÓ - GLOBALVOICES BLOG
Szerző: globalvoices
2016.12.25.



Majdnem négyezer non-profit szervezet pályázott a Kreml idei pályázati pénzeire, azt remélve, hogy támogatni tudják a testnevelést, az emberi értékeket és a tudományt célzó, fiataloknak szóló projektjeiket. Durván 238 millió rubelt (több, mint 1,1 milliárd forintot) osztottak szét 70 különböző projekt között. A Russian Union of Youth (Orosz Fiatalok Uniója) támogatáskezelő kifejezetten arra kapott pénzt, hogy „népszerűsítse a orosz kulturális örökséget”.

Nyolc héttel később aztán a nagyközönség is bepillantást nyerhetett Oroszország popkultúrájába: elkészült egy igényes naptár, amelyben gyönyörű szíriai nők pózolnak kacér üzenetekkel, amelyek Moszkva közel-keleti fegyveres beavatkozását méltatják. Minden nő egy kokosnyikot, orosz fejdíszt visel „Oroszország iránti tisztelete jeléül”.

A mostani egy kevésbé erotikus változata is lehetne annak a korábbi naptárnak, amelyet Vlagyimir Putyin elnök kapott hat évvel ezelőtt, az 58. születésnapjára. Akkor a Moszkvai Állami Egyetem újságíró szakos nő hallgatói félmeztelenül álltak modellt, a rövid, szuggesztív feliratok pedig Putyin ellenállhatatlan férfiasságát hirdették.

Ez a mostani alkotást nem hatja át annyira a szexualitás, mint a 2010-es ajándékot, és kevésbé exkluzív is. A hölgyek fényképei az „orosz katonatiszteknek” szólnak, december 17-én pedig egy egész rakományt postáztak belőle Szíriába, az ott állomásozó egységeknek.

Hogy Putyin mégse merüljön feledésbe, az orosz katonákra vár egy kis emlékeztető az elnök születésnapjának hónapjánál: „Mondd meg, ki a főparancsnokod, és megmondom, ki vagy” – üzeni Miss Október, a Yara Khaszanként azonosított nő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.