2016. december 18., vasárnap

A SZEGÉNYEKNEK NAGYON NEHÉZ PÉNZT ADNI

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.12.17.


...Ez valójában nem is a vállalkozókról szól, hanem a szegények és gazdagok közötti mentalitáskülönbségről. Pontosan erről beszéltem az imént, amikor azt mondtam, hogy a szegény ember gyakran pszichés gátakat épít a gyermekébe...

Nézzük pontról pontra, hogy egyértelmű legyen:

1. "Az őrület legbiztosabb jele, ha mindig ugyanazt csinálod, de más eredményt vársz."-Einstein

A szegények nem mernek kilépni a sorból és olyt csinálni, amit mások nem. Sokkal inkább akarnak a környezetüknek megfelelni és pontosan emiatt sosem érhetnek el többet.

2. A szegény emberek a tiszteletet és alázatot azonosítják azzal, hogy csöndben beleolvadunk a környezetbe. A gazdag emberek arra nevelik a gyerekeiket, hogy mindig hallassák a hangjukat, hiszen kizárólag így van esélyük arra, hogy valaki felfedezze őket, meghallgassa őket.

3. Ennek a poroszok iskolarendszernek a hozadéka, hogy nem szabad hibázni. Mindig mindent tökéletesen kell tudni, máskülönben itt a vége. Viszont az áhított tökéletesség hihetetlen mennyiségű felesleges energiát emészt fel. A hibától való félelem miatt ezek az emberek nem mernek kockáztatni, új dolgokat kipróbálni. Annyira körbejárnak minden témát és törekednek a tökéletességre, hogy elmegy mellettük az élet.

Nézd meg a saját középiskolai osztályodat! Akik kitünő tanulok voltak, azok többre vitték, mint akik rosszabbul tanultak?

4. A szegény emberek bizonytalanok magukban és emiatt arra tanítják a gyermeküket is, hogy ne álljon ki magáért, ne vállalja fel magát, mert ez a beképzeltség első jele. Ha jobban belegondolsz, akkor ez hólyeség, hiszen ha saját magadat nem tudod felvállalni, akkor komoly munkahelyi pozícióban hogyan tudnád a cégedet képviselni?

A szegényekhez nagyon nehéz pénzt adni. Sokkal fontosabb, hogy az iskoláink, képzéseink, egyetem mind-mind ingyenes és elérhető legyen mindenki számára már ovodás kórtól kezdve. Kizárólag így segíthetünk a gyerekeinknek. A magyar szegények (lakosság 80-85%-a) legfontosabb feladatának az ingyenes és minőségi oktatás kiharcolását kellene tekinteni. Máskülönben egyre rosszabb lesz minden
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.