2016. december 20., kedd

ÁDER MÉGIS MARADNA ÁLLAMFŐ, ORBÁN MÉGIS MEGENGEDNÉ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.12.20.



Az atv.hu-nak szivárogtatták ki kormányközeli források, hogy felhívta Orbánt, és közölte vele, ha felkérés érkezik, akkor nem mond nemet.

Múlt héten a miniszterelnök Brüsszel, az elhíresült újságírókiküldős sajtótájékoztatatón azt mondta,

Áder Jánost nagyra értékeli, és a komoly lehetőségek között van, hogy ő folytassa a munkáját. Megjegyezte: az első döntést a köztársasági elnöknek kell meghoznia, hogy vállalkozik-e tovább a munkára.

Tehát mintha azt mondta volna, hogy Áderen múlik, és nem utalt feltételekre, amelyeket teljesítenie kell, ha azt akarja, hogy újraválasszák. Áder ezek után hívta fel az atv.hu, illetve a kormányzati spin doctorok szerint, hogy közölje, elfogadja, ha felkérik.

A lap azt írja, Áder eleve csak egyetlen ciklusra vállalta a posztot még 2012-ben. Ezt illik legalább kétségekkel fogadni, hiszen ki az, aki csak egy ciklusra vállal valamit, ha már megteheti, hogy egyáltalán ne vállalja el.

Áderről korábban azt lehetett tudni, hogy az ENSZ-ben vágyik pozícióra, esetleg a főtitkári posztra, de ez - ha így volt is -, illúziónak bizonyult, komolyan föl sem vetődött a neve.

De ez is jelzi, hogy egyetlen ciklusban gondolkodott. Nem feltétlenül azért, mert ő nem akarta, hanem azért, mert joggal tartott tőle, hogy Orbán nem akarja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.