2016. december 18., vasárnap

ALIG KEZDŐDÖTT EL, MÁRIS LEÁLLT ALEPPO KIÜRÍTÉSE

ÁTLÁTSZÓ - VILÁGTÉRKÉP BLOG
Szerző: Sipos Zoltán
2016.12.18.



A porig bombázott városban rekedt több tízezer ember – lázadók és civilek vegyesen – még mindig arra várnak, hogy távozhassanak az Aszád csapatainak gyűrűjéből.

December 17.-én, szombat délután még mindig arra vártak az Aleppóban rekedtek, hogy távozhassanak a kormányhoz hű csapatok által körbezárt és porig bombázott városból. Több tízezer éhes, fázó és sebesült ember – az utolsó, még életben maradt lázadók, hozzátartozóik és más, ostromgyűrűben rekedt civilek – várják, hogy a város kiürítéséről szóló újabb tárgyalásokon valami előrelépés történjen.

Az eredeti megállapodásra december 13.-án, kedden került sor, Törökország és Oroszország közbenjárására: „Minden fegyveres, családjaikkal és a sebesültekkel együtt, a kialakított folyosókon távozik, a maguk által önként megválasztott irányba” – mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt Vitaly Churkin orosz nagykövet.


Alig 6 ezren távozhattak

Csütörtök délután rövid ideig elindultak azok a konvojok, melyek a lázadók által ellenőrzött területekre vitték őket, azonban péntek reggel, alig egy nappal az akció kezdete után leállt Aleppó kiürítése. Ezalatt az idő alatt óta legkevesebb 6 ezer lázadó és civil távozhatott, azonban legalább további 50 ezer ember továbbra is a körbezárt városban várakozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.