2016. december 20., kedd

AZ ALKOHOL ABC-JE, AVAGY EZT ÉS ÍGY ISZNAK A VILÁG KÖRÜL: L-Z

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Hello Magyarok!
2016.12.20.


Egészen biztosan ez az egyik legfontosabb írás oldalunkon, hiszen mi lehet annál szükségszerűbb, mint hogy pontosan tudjuk: hol, mit és hogyan érdemes inni? Meg persze néha az sem árt, ha tudjuk, hogy mikor lehet inni. A két részes Alkohol ABC-je első felében K, mint Kanadáig jutottunk el, most innen folytatjuk.

LUXEMBURG: AHOL A PÁLINKÁT AZ ÉLET VIZÉNEK HÍVJÁK

Luxemburgban az első dolgok egyike volt, amit megtanultam az akkori főnökömtől, hogy a luxemburgi emberek sokat esznek és sok alkoholt isznak. A Mosel-vidék lankái kedveznek a szőlőtermesztésnek, így a borászatnak is. Ősszel gyakran vannak borfesztiválok különböző településeken, és még borkirálynőt is választanak, akinek szép ruhában koronával kell pózolnia a rendezvényeken. A legismertebb szőlőfajta itt az Elbling.

Ha a másik nagy kedvencet nézzük, az a sör természetesen. Parányi méretéhez képest Luxemburg elég derék sörkínálattal rendelkezik. Világos, a magyar sörökhöz hasonló kedvencek a Bofferding, a Battin, a Diekirch, a Simon és a Mosel, illetve a kicsit különlegesebb Wëllen Ourdaller és a Diekirch Gran Cru. Ja és sláger a helyi portugál sör is, a Super Bock
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.