2016. december 23., péntek

AZ UNIÓ SZERINT KORRUPCIÓGYANÚS A 4-ES METRÓ ÉPÍTÉSE, 90 MILLIÁRDBA KERÜLHET

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.12.23.


A Simicska-birodalom után is van kit kitömni az állami reklámpénzekkel; korrupciót szimatol az Európai Unió a 4-es metró körül; Habony Árpáddal és Andy Vajnával találkozott az ATV tulajdonosa.
Ezekről ne maradj le!
Uniós és magyar közpénzek a kormánypárti médiafoglalás szolgálatában 2014-2016 (Átlátszó)Korrupciógyanús a 4-es metró építése, tízmilliárdokat kéne visszafizetni (Index)Viccet csinál az MNB a gazdasági előrejelzésből (444)
Ha van 3 perced:
Uniós és magyar közpénzek a kormánypárti médiafoglalás szolgálatában 2014-20162015 februárjában oda lett az addig állami reklámpénzekkel bőséggel kitömött Simicska-médiabirodalom. Az azóta eltelt bő másfél évben összeállt egy új, Orbán Viktorhoz hű média-osztag, a magyar állami pénzek és az uniós projektek hasznának befecskendezéséből. (Átlátszó)
Korrupciógyanús a 4-es metró építése, tízmilliárdokat kéne visszafizetni
Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) komoly szabálytalanságra – csalás és korrupciógyanús ügyekre – bukkant a négyes metró-beruházás 2006 és 2015 közötti időszakát vizsgálva. Az OLAF szerint Magyarországnak csaknem 300 millió eurót (mai árfolyamon valamivel több mint 90 milliárd forintot) kellene visszafizetnie az EU-nak. (Index)
Viccet csinál az MNB a gazdasági előrejelzésbőlHiába vált egyre nyilvánvalóbbá a számok alapján, hogy az ország gazdasági növekedése nem éri majd el a 2,8 százalékot az idei évben, a jegybanknál görcsösen ragaszkodnak ehhez a számhoz – az abszurditás határáig és azon is túl. (444)
Titkos a Soros-támogatott szervezetekről készült titkosszolgálati tanulmányLázár Jánosnak „köszönhetően” tudunk a létezéséről, a tartalma azonban egy darabig rejtve marad, ugyanis az Információs Hivatal nemzetbiztonsági érdekekre és mások jogainak védelmére hivatkozva nem adta ki a tanulmány szövegét. (Átlátszó)
Ha van még két perced:
Brazil, olasz, görög és kínai tapasztalatok alapján “tiltanák ki a korrupciót” a budapesti olimpiáról. (444)
Központilag kaptak szájzárat az Emmi intézményei: kicsinyes és nem mellékesen jogilag is kétes bosszút állnak Simicskán? (HVG)
Az ATV-tulajdonos Németh Sándor asztalhoz ült Habony Árpáddal és Andy Vajnával az utóbbi kormányközeli üzletember éttermében. (444)
Nagyon zavaros, hogyan indult etikai eljárás az elítélt veszprémi nőgyógyász ellen. (HVG)
Volt, aki 200 ezerért vett jegyet a kamu szilveszteri bulira egy csalótól, aki összesen több mint három millió forintot szedett össze. (HVG)
Ugyanaz az orosz kormány által támogatott hacker csoport támadta meg az ukrán hadsereget és az amerikai Demokrata Pártot egy kiber-biztonsági cég szerint. (Index)
Egy latin-amerikai építőipari cég kapta a világ eddigi legnagyobb összegű, korrupció miatt kiszabott büntetését. (Bloomberg)
Nemcsak Trump, Putyin, az európai szélsőjobb és társaik profitáltak a globális menekült-krízisből, vannak, akik rendesen meggazdagodtak rajta. (Huffinton Post)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.