2016. december 7., szerda

AZ ÚTDÍJFIZETÉSI CÉGNÉL DOLGOZIK A TESTVÉRED? AKKOR NEM KELL BÜNTETÉST FIZETNED!

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.12.07.


Ezekről ne maradj le!

Bedöglött a trójai faló: ezt hozta a Liberális Párt 17 milliós kvótakampánya (Átlátszó)
Kipakolják az Esterházy-kincstárat az Iparművészeti Múzeumból (444)
A mentőnek nem engedték el a sztrádapótdíjat, neki igen (Index)

Ha van 3 perced:

Bedöglött a trójai faló: ezt hozta a Liberális Párt 17 milliós kvótakampányaA politikai nyilatkozatoknál jóval többet mond, hogy míg a kormány csak fizetett hirdetésekre 17 milliárd forintot költött, addig a baloldali ellenzék pártjai az MSZP-től a MoMá-ig összesen nagyjából 50 millióból győzködték a szavazókat az otthonmaradásról. A Fodor Gábor-féle Magyar Liberális Párt 17 millió forintból harcolt mindenki más ellen. (Átlátszó)

Már nagyban hordják le Fertődre az Esterházy-kincstáratHiába tiltakozik a múzeumi szakma, Orbán Viktor Fertődre szállíttatja az Esterházy-kincseket. Valamiért fontos lehet a projekt Orbán számára, hiszen 2013-ban maga a miniszterelnök tartott kormányülést a helyszínen, idén pedig az Iparművészeti Múzeum kincseit költöztették át oda. Két hét alatt, három etapban összesen 130 műtárgyat vittek el és töröltettek a múzeum leltárából, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója körlevélben tiltotta el a dolgozókat a sajtónyilatkozatoktól. (444)

A mentőnek nem engedték el a sztrádapótdíjat, neki igen
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató osztályvezetője járt közben a testvére ügyében, aki méltányossági kérelemmel fordult a szolgáltatóhoz, hogy töröljék el a büntetését. Zsolt szerint önhibáján kívül nem tudott autópályamatricát vásárolni, testvére ezután levélben kérte a pótdíj eltörlését kollégáinál, és láss csodát, megtették. (Index)

Újabb ügyben nyomoznak a roma önkormányzatnálAz Országos Roma Önkormányzat luxusautó-beszerzése miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A nemzetiségi önkormányzat egyik képviselője azután fordult a hatóságokhoz, hogy a Magyar Nemzet megírta, annak ellenére furikázik luxusjárművel az elnök, hogy a szervezet adósságban fuldoklik. (MNO)

Ha van még két perced:

Hiába természetvédelmi körzet a Hármashatárhegy, ha kell a budapesti olimpiához, akkor megteszi versenyhelyszínnek a szervezőbizottság. (444)

A nemzeti közműszolgáltató megveszi az EDF Démász villamosenergia-elosztót. Az üzletben szerepe lehetett annak, hogy az állam sakkban tartja az elosztócégeket. (Index)

Micsoda karrier: a NER biztonságpolitikai szakértője, Nógrádi György lett a milánói világkiállítás magyar pavilonját bontó állami cég felügyelőbizottsági elnöke. (Napi)

Évente 70 milliárd forintnyi hálapénz vándorol az orvosok zsebébe, viszont ez nemhogy javítana az egészségügy helyzetén, hanem ront rajta. (HVG)

Orosz-magyar barátság: meglátogatta Orbán Viktor az orosz Gazprom elnöke az Országházban, és megbeszélték, hogy Magyarország földgázellátása nagyon fontos. (Index)

Módosította a parlament a közbeszerzési törvényt, mostantól 100 helyett 300 millió
forintos az értékhatár, amely alatt nem kell közbeszerzés kiírni építési beruházásra. (Napi)

Meglepő módon Rogán Antal feltalálótársa, Csík Balázs cége eddig az egyetlen, amely elvégezheti a pénzintézetek informatikai ellenőrzését. (HVG)

Nem egy 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, de ez is valami: tovább emeli a kormány az MMA-tagok életjáradékát. (444)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.