2016. december 12., hétfő

AZTÁN JÖTT AZ ORBÁNI KISEMBER, A KÖVÉR LÁSZLÓBA OLTOTT ERDÖSINÉ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.12.12.


Régebben abban bíztam, hogy elfogynak egyszer a múlt rendszerből itt ragadt és agyilag beragadt önkéntes feljelentők, mert már nem jár semmi extra kedvezmény a görénykedésért. De nem, ezek soha nem fogynak el. Vagy örök életűek, mint Duncan MacLeod a Hegylakóban, vagy újratermelődnek. De itt voltak, itt vannak és itt lesznek, ameddig világ a világ. Itt vannak, leskelődnek és amint valami olyat tapasztalnak, ami szerintük sérti az éppen aktuális kormánypárt és a félistenként imádott vezér érdekeit, azon nyomban telefont ragadnak és hívják a rendőrséget.

Valami ilyen beragadt-agyú maradvány markolhatott rá a kagylóra Zuglóban is, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt öt aktivistája éppen a rommá töredezett járdát csinosította. Szokásuk szerint négy színt kombinálva tették legalább jópofává az alaphangon is ocsmány, töredezve pedig még balesetveszélyt is jelentő gyalogos közlekedőt.

De aztán jött az orbáni kisember, a Kövér Lászlóba oltott Erdösiné. Az, aki mindenkit és mindent szemmel tart, akinek van véleménye, mégpedig mindig az, amit az aktuális kormány meghirdet. Ő az, aki vágyik az iránymutatásra, mert saját velőből olyan ostoba, hogy még azt sem tudja, hogy mit tudhat. Meg kell neki mondani, hogy ő mit gondol, onnantól önjáró. Ő az, aki beleordít a fiatal aktivista arcába és savval fenyegeti, aki meg akarja ütni – olykor meg is teszi – azokat, akik más véleményen vannak, mint amit ő bemagolt. Ezek vonulnak a békamenetben, rohannak tapsolni az állami ünnepségeken, ott vannak minden lakossági fórumon. Ők azok, akik panelekben beszélnek és panelekben írnak, mert az készen hozzáférhető és nem kerül semmibe. A tőlük idegen kifejezéseket – bár nem jelentésüknek megfelelően használják, mert fogalmuk sincs a jelentésükről – ékszerként viselik és roppantul büszkék arra, hogy ilyen gördülékenyen képesek érvelni. Vagyis ők ezt hiszik.

Messziről fel lehet ismerni a kommentek között is az orbáni-kisembert. A melldöngetve üvöltő magyarságtudata még nem volt képes rávenni arra, hogy legalább alapfokon elsajátítsa az imádott anyanyelvet. Ebből eredően képtelen egy tőmondatot hibátlanul leírni, ellenben a szerinte feltétlenül tiszteletet érdemlő kifejezéseket minden körülmények között nagy kezdőbetűvel írja. Ha éppen nem kell védeni a hont sem a meneteléssel, sem kommenteléssel, akkor sem lankad az ébersége és amint rendszerellenes tevékenységet észlel, azonnal tárcsázza a hatóságot...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.