2016. december 10., szombat

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁN AZ OROSZOK KEZÉRE ADTA MAGYARORSZÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.12.10.


Orbán a demokratikus világgal szemben vívott szabadságharcában bekövetkezett az, amitől tartani lehetett: az oroszok kezébe esett. Orbán addig járt a korrupt volt szovjet diktatúrákhoz a keleti szelet keresni, amíg zsarolható lett, és Putyin magyarországi helytartójává nem vált. Orbán az oroszok kezében van. Ennek most különösen nagy jelentősége van, mert ha Amerika, az EU és a NATO felveszi a harcot az orosz kiberháborúval és propagandaháborúval szemben, akkor Orbánnak színt kell vallania.

Az eseményekből arra lehet következtetni, hogy az orosz titkosszolgálat, amely mind Budapesten, mind a volt szovjet köztársaságokban nagyon erős, az azeri baltás gyilkos ügyében vagy más korrupciós ügyben bizonyítékkal rendelkezhet Orbánnal szemben és zsarolhatja őt. Ez nem lehet nehéz. Azt már korábban is megírtuk, hogy Orbán az első számú nemzetbiztonsági kockázat. Ahogy Orbán megjelent Moszkvában és egy nap alatt eladta Magyarországot a paksi hitellel Putyinnak, az csak megzsarolt ember esetében képzelhető el. Amíg Orbán a baltás gyilkossal nem számol el, nem tudja felmutatni az állam politikai és/vagy gazdasági érdekeit, addig marad a korrupció gyanúja. S erről az oroszok tudhatnak mindent.

Orbán akkora hitelt vesz fel az oroszoktól a paksi atomerőműre, amelyet aztán orosz cégeknek fizetnek ki, hogy azzal Magyarországot az oroszoktól tette függővé. Orbán, úgy tűnik, nem más, mint Putyin magyarországi helytartója, helyi kiskirálya, aki az orosz érdekeket képviseli mind Magyarországon, mind az Európai Unióban. Minden bizonnyal zsarolható ember, akit az oroszok tartanak a kezükben. Erre utal a titkos megállapodás. Ez veszélyt jelent mind az EU-ra, mind a NATO-ra nézve. Orbán Brüsszelben nem a magyar, hanem az orosz érdekeket képviseli, amelyek most már az ő személyes érdekei is.

Orbán Brüsszelre mutogat, hogy "nem leszünk gyarmat", de a liberális demokráciák ellen folytatott harca Magyarországot orosz gyarmattá tette. Orbán kettős játékot játszik, amely teljesen megfelel az orosz érdekeknek. Ötödik hadoszlopként bomlaszt, rombol és pusztít az Európai Unióban. De zsákutcába került, a mozgástere beszűkült. Vagy sikerül szétverni az Uniót vagy előbb-utóbb kikerül onnan és nyíltan az orosz érdekszféra uralma alá kerül. Orbán már jelenleg is Putyin trójai falova. ezt már a nyugati sajtó is megírta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.