2016. december 6., kedd

BÁTOR JÓ SIR ROBIN ÍM ELINDULT VALA...

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.12.06.


„Emlékezett rá, hogy amikor Bugár Bélát nem választották meg az MKP elnökévé, és szlovák-magyar pártot hozott létre, a magyarok képviseletét ellátó MKP kiesett a parlamentből. Bugár pártja, „a Híd-Most nem magyar párt, Bugár Béla pedig olyan szlovák politikus, aki jól beszél magyarul” – ecsetelte a házelnök, majd ellenpéldaként a Vajdaságot említette, ahol jelentősen megerősödött a magyar képviselet, és javult a szerb kormánnyal a kapcsolat.” (Kövér László: Bugár Béla olyan szlovák politikus, aki jól beszél magyarul)

Bugár Béla, a Most–Híd elnöke, valamint a szlovák parlament, a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa (SZNT) alelnöke valóban jól beszél magyarul, ami Kövér Lászlóról egyáltalán nem mondható el. Az a hadaró motyogás, amivel ő rezegteti meg maga körül a levegőt, nem éppen tiszta, érthető, magyar beszéd. Ennél már csak az a rosszabb, hogy a Fidesz élő lelkiismerete mindig mond is valami figyelemfelkeltő esztelenséget. Amúgy, ha a Fidesznek lenne egyáltalán lelkiismerete, az mára már iszonyatosan sötét lenne. Sajnos azonban ilyesmijük nincs.

A mindig felettébb mogorva házelnök 1978-ban érettségizett a pápai Türr István Gimnáziumban, diplomáját azonban csak 1986-ban szerezte meg. Közben eltelt nyolc esztendő, amiből egyet sorkatonaként töltött el. Maradt tehát neki bő 7 éve a diploma megszerzésére, ami Deutsch Tamáshoz képest villámgyors tanulmányi előmenetelnek számít. Mindkét fura atyámfia kimagaslóan magas szellemi színvonalat képviselhet, úgy a maguk szerény módján.

Kövér rosszindulatú állításával szemben Bugár Béla nem szlovák, hanem szlovákiai magyar politikus, ami Szlovákiában nem számít túlságosan meglepő fordulatnak. Bugár legnagyobb bűne az volt, hogy 2009-ben kilépett az MKP-ból (Magyar Koalíció Pártja), majd a Most-Híd megalapítása után, pártja bejutott a szlovákiai parlamentbe. A Fidesz által anyagilag is erősen támogatott, azóta Magyar Közösség Pártjára átkeresztelt alakulatnak 2010 óta nem sikerült ez a mutatvány. 2016-ban még a 4 %-ot is alig sikerült összehozniuk, a Most-Híd ezzel szemben 6,5 %-ot, és 11 mandátumot szerzett...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.