2016. december 3., szombat

EGY RÉGI MÁNIÁM - TANKKAL VÉGIGMENNI ROMÁNIÁN...

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.12.03.


Ezt énekli üdvözült képpel a jómagyarember, mikor már béb@ßott, mint állat és felhorgadt benne a hazaffyság. Ennek nálunk két mércéje van: a russzofóbia meg a románellenesség.
Utóbbiról írnék most, mikor a magyar külügyi vezetés megint zseniális lépést tett a nemzetek közötti megbékélés érdekében.
A magyar külügyminiszter megtiltotta minden külképviseleten dolgozó magyar diplomatának és mindenkinek, aki a minisztériumban dolgozik Budapesten, hogy részt vegyen akár Magyarországon, akár külföldön rendezendő román nemzeti ünnepi alkalmakon.

 A román külügyminisztérium meglepetésének és értetlenségének adott hangot a budapesti döntést illetően, arra utalva, hogy az Európai Unióban és a NATO-ban alapérték a nemzeti jelképek iránti tisztelet.
Szijjártó azt mondta csütörtökön a közmédiának nyilatkozva: "a magyar embereknek nincs mit ünnepelniük december 1.-én, furcsa lenne, ha a Magyarországot képviselő diplomaták, külügyminisztériumi alkalmazottak román nemzeti fogadásokra járkálnának ezen a napon."
Nem is a magyar emberek ünnepelnek, hanem a román emberek, mi meg a jelenlétünkkel legfeljebb kifejezzük, hogy tiszteletben tartjuk a szomszéd ország népnek döntését.
Erre persze azonnal jött a válasz: Basescu volt államfő azt fejtegette, hogy a budapesti politikai kalandoroknak meg kell érteniük, hogy az igazi Románia a Tiszáig terjed.
Kinek kell ez?

Mindketten hülyeségeket beszélnek, mégis van egy alapvető különbség a két megnyilatkozás között: egyikük egy parlamenti bejutásért küzdő mikrópárt elnöke, másikuk pedig a hivatalban levő magyar külügyminiszter, akinek már csak "szakmájából" adódóan sem illene ilyen megnyilatkozásokat tennie, de persze tudjuk jól, ő csak kesztyűbáb Nagyurunk vaskezén...

Aki egy mocskos állat, mert úgy handabandázik, hogy a kezében a tökén tökmagon kívül nincs semmi, míg akikkel ujjat húz, azoknál egy és negyedmillió magyar túsz található, akik közül az értelmes többség csak élni, boldogulni szeretne, nyugodtan, békében.
Tulajdonképpen mit akarhat ez az örök békétlen?
Hadserege nincs, gazdasági ereje nulla, lobbiereje a NATO-n belül ugyanennyi, esélye a status quo megváltoztatására annyi, mint Hitlernek volt a bunkerben a győzelemre - ehhez nem kell más, csak józan ész.

Igaz, annak nem használ, ha rendszeresen belebabrálnak az elmekurkászok.
Pedig nem buta ez a tróger, tudja mit csinál.

Fogytán az ellenség, a migráncsokkal már nem nagyon lehet operálni, hiszen ott a kerítés, ami leküzdhetetlen akadály a sok rohadt gazdasági migráns előtt, ha meg nem leküzdhetetlen, akkor a nemzet már megint szar munkát végzett, az meg, ugye létezhetetlen...


ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Ez?
    http://szekelyhon.ro/olvasoink-kuldtek/miert-nem-unnepelunk-december-1-en

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.