2016. december 4., vasárnap

ELMENTEM DUBAJBA ÉS MEGTALÁLTAM ORBÁNÉK ÁLMÁT

24.HU
Szerző: Neményi Márton
2016.12.03.


"Jó dolgában azt se' tudja már, hogy mire költse a pénzét", legyintünk titkoban irigykedve a gazdag rokonra. De mi van, ha ez egy egész városállamra igaz? És mi van, ha működik? Képriport és (szükségszerűen) csapongó beszámoló a világ leggazdagabb helyéről.

A dolgok jelen állása szerint Rogán Antal semmilyen körülmények között nem volt Dubajban. Annak ellenére, hogy volt, aki látta, és volt, aki annyira hevesen megvédte (azaz állította, hogy nem volt ott), hogy az már önmagában gyanús. Az egész sztoriban nem is az az érdekes, hogy Rogán ott volt-e, hanem az, hogy vajon miért ciki még egy gazdag, a vagyonára ráadásul láthatón büszke, vastag bőrű politikusnak Dubaj. Miért nem állt ki Rogán azzal, hogy na és, ha ott voltam, akkor mi van? Igaza lett volna, nem? Mi a baj Dubajjal? Mi van ott? Tényleg ennyire gáz? Vagy csak irigyek vagyunk, hogy mi nem tehetjük meg, hogy odamenjünk és azt az egy dolgot tegyük, amit az ember Dubajban tehet: szórjuk a pénzt? Tényleg csak a pénzt lehet szórni? Tényleg nem tehetjük meg? Mennyi kérdés!

Úgyhogy fogtam magam és odamentem.

Maradjunk abban, hogy odajutni egyáltalán nem nehéz. Már csak azért sem, mert Dubaj tárt, vagyis táruló karokkal várja a kelet- és közép-európai turistákat, akik ugyan nem gazdagok, de azért van némi pénzük, annyi mindenképpen, hogy eltöltsenek egy pár napot és kiszolgáltassák magukat a megannyi szuper étterem, hotel és élménypark profi és vendégszerető indiai, pakisztáni, thai és afrikai személyzetével. Van is egy Travel Advance nevű itteni hivataluk erre a célra.

Nem állítom, hogy a három nap alatt, amíg ott voltam, minden kérdésre megtaláltam a választ (időközben pedig annyi új kérdés jött, hogy abba is hagytam a jegyzetelést, így képtelenség leegyszerűsítve tálalni a sztorit!), de egy kicsit jobban értem a várost, mint előtte. Orbán Viktort pedig sokkal jobban. Megmutatom és megmagyarázom...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.