2016. december 26., hétfő

FEHÉR (HOMOKOS) KARÁCSONY MEXIKÓBAN

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Fodor Andi
2016.12.26.



Ez az ötödik karácsonyunk, amit külföldön töltünk. Idén kicsit más, mint eddig. Mindig ki akartam próbálni, milyen a tengerparton, melegben karácsonyozni. A sok magyar és az elmúlt négy év angliai karácsonyok után idén ez végre sikerült Mexikóban.

Be kell vallanom, most, hogy itt vagyok Mexikóban, még kissé fura, hogy naptár szerint karácsony van, de kint mégis 30 fok van, pálmafák, napfény, csillogó kék tenger, a parton meg az emberek süttetik magukat a téli napsütésben. Emellett természetesen a sétálóutcában óriás karácsonyfa, ünnepi díszítés, a bevásárlóközpontokban pedig a Jingle Bells szól. A szomszéd meg a pálmafáját világítja ki és díszíti a ház előtt. Mit mondjak, nem ehhez szokott az ember lánya az elmúlt 30 évben.

EGY ÉLMÉNY, DE NINCS KARÁCSONYI ÉRZÉSÜNK


A nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban már november végén elkezdtek igazi fenyőket árulni. Közelebb mentem és beszagoltam. Ekkor éreztem először, hogy közeleg a karácsony. De aztán picit tovább mentem és megláttam, hogy már ekkor, egy hónappal az ünnep előtt is, a fenyőfák alja csontszáraz. Szegények ott állnak összekötözve és várják a sorsukat Ráadásul nagyon drágák is, úgyhogy úgy tűnik, idén nem lesz karácsonyfánk, csak a házunk előtt álló pálmafát öltöztetem fel és ezzel egy újabb régi vágyam válik valóra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.