2016. december 25., vasárnap

FERENC PÁPA SZERINT AZ ÉLET APRÓ DOLGAIBAN TALÁLUNK ISTENRE

INDEX.HU
Szerző: Index
2016.12.25.



Hagyjuk el a múlékonyt és a lényegre törekedjünk, az élet apró és kicsi dolgaiban találunk Istenre - mondta Ferenc pápa homíliájában a Szent Péter bazilikában bemutatott szentmisén szombat este.

Az egyházfő kijelentette: hagyjuk, hogy a jászolban született gyermek megszólítson bennünket, de halljuk meg azoknak a gyermekeknek is a szavát, akiket ma nem bölcsőben helyeznek el, nem egy édesanya és édesapa szeretete simogat, hanem nyomorúságban, a bombázások miatt óvóhelyeken, a nagyvárosok járdáin vagy egy emberekkel teli hajó mélyén fekszenek.

"Hagyjuk magunkat megszólítani a gyerekektől, akiket nem engednek megszületni, akik sírnak, mert senki sem enyhíti éhségüket, akik a kezükben nem játékot, hanem fegyvert fognak" - mondta Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a gyermek Jézus nem királyi palotában, nem látványos pompában, nem hatalomban, hanem egy istálló szegénységében jött világra.

Ezért, ha vele akarunk találkozni, "oda kell menni, ahol ő van, meg kell hajolni hozzá, le kell ereszkedni, kicsivé kell válni" - mondta.

Hozzátette: a gyermek Jézus arra szólít fel, hagyjuk el a múlékonyság keltette illúziókat és a lényegre törekedjünk, mondjunk le kielégíthetetlen követeléseinkről, örökös elégedetlenségünkről, és arról a szomorúságról, amelyet a hiábavaló utáni vágy kelt bennünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.