2016. december 6., kedd

FŰ ALATT ÁTNYOMTÁK, ÁDER MÁR ALÁ IS ÍRTA AZ SNI GYERMEKEKRE VONATKOZÓ TÖRVÉNYTERVEZETET

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2016.12.06.


A CSEVE Csoport egy nemrégiben megjelent oktatási törvénytervezet hiányosságai okán elsőként az illetékes minisztériumhoz fordult, majd a képviselőkhöz is, mert több helyen is nagyfokú hiányosságokat tapasztaltak a 12731-es törvénytervezetben. Pontosabban annak, a sajátos nevelési igényű gyermekekre vonatkozó rendelkezéseiben.

Ahogyan az egy demokráciában joggal elvárható volna, a törvénytervezetet civil társadalmi egyeztetésre kellett volna bocsájtani, majd a civil észrevételeket értékelve, megfontolni a tervezet pontosítását, jobbítását, illetve, ha szükséges, akkor a javítását.

Magyarországon ez nem így van, nem így zajlik. Bár a törvénytervezetről szóló szavazás december 06.-ra volt előirányozva, már semmit sem lehet tenni annak érdekében, hogy ezt a felettébb hiányos jogszabályt az SNI gyermekek érdekében jobbítani lehessen.

A CSEVE Csoport az alábbi hírt
juttatta el hozzánk, fotók által is bizonyítva:

„Először is írtunk az EMMI szakembereinek, (kaptunk is
választ, amelyet ezúton köszönünk Czeizel Barbarának). Sajnos azonban a válasza nem volt megnyugtató számunkra. Így ismét a döntéshozókhoz fordultunk, hogy mutassák meg azokat a törvényi garanciákat, amelyek biztosítják, hogy az aggályosnak tartott törvény által nem érheti hátrány a szülőket és gyermekeiket (ezekről a garanciákról a mai napig nem kaptunk sajnos tájékoztatást.)

Másodszor a rendelet tervezethez is írtunk észrevételt, hiszen a rendelet tervezete szerint az utazó gyógypedagógusi, az utazó konduktori hálózat igénybe vételéért minden nem állami intézménynek fizetnie kell ezután. Az a félelmünk, hogy az ezzel járó többletköltséget a fizetésre kötelezett intézmények valamilyen formában át fogják hárítani a szülőkre. Ezért kértük, hogy ezt a módosítást ne vezessék be vagy adjanak jogi biztosítékot, hogy az intézmények a többletterheket ne háríthassák a szülőkre, és a törvényre hivatkozva az ellátást se szűkíthessék.

Végül, de nem utolsó sorban minden frakcióvezetőnek és független képviselőnek levelet írtunk, amelyben arra kértük őket, hogy ne szavazzák meg a törvényt..."


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.