2016. december 27., kedd

HÉT ÁLHÍR, AMIK AKÁR IGAZAK IS LEHETTEK VOLNA 2016-BAN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.12.27.


A 2016-os esztendő az álhírek éve volt, ezért nem csoda, ha ma már alig lehet megkülönböztetni a valós eseményeket az elszánt trollkodók híreitől. Ott tartunk már, hogy amerikai elnököt lehet választani légből kapott történetek segítségével, vagy akár a magyar miniszterelnök karácsonyi interjújába is bele lehet piszkálni, hogy aztán az olvasók csak dörzsöljék a szemüket, tényleg Orbán Viktortól származnak-e a meghittnek finoman sem nevezhető szavak. Év vége felé visszapillantunk hát mi is néhány olyan hírre, melyek ugyan nem jelentek meg sehol, de ha nyilvánosságra kerültek volna, bizonyára másként alakult volna az évünk. Következzenek a Szegedi Kattintós idei álhírei MTI stílusban tálalva:

1. A távol-keleti nyitás programja keretében Phenjanban találkozott Kim Dzsongun észak-koreai elnök és Orbán Viktor, magyar miniszterelnök. A szívélyes hangulatú megbeszélésen a kommunista ország vezetője elismerően szólt magyar kollégájának a demokrácia leépítésére tett erőfeszítéseiről, kiemelte, hogy a magyar közszolgálati televízió már alig különbözik az észak-koreaitól, ugyanakkor felajánlotta, hogy országa szívesen segít a tervbe vett magyar lőterek kiépítésében. A hanyatló nyugati demokráciák elleni harcban bajtársának nevezte Orbán Viktort, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a burzsoá tőke elüldözésében saját hazájából. Kim Dzsongun felajánlotta, hogy megosztja magyar kollégájával a koreai atomprogram tapasztalatait, mert hallotta, hogy Magyarországon új atomerőmű épül. Orbán Viktor megtekintette a népi és a kapitalista Koreát elválasztó kerítést, és gratulált kollégájának a magyarországihoz hasonló védvonalhoz. Végül a házigazda meghívta Orbán Viktort az Észak-Koreai Népi Demokratikus Köztársaság legfontosabb eseményére, amikor nagyapja, Kim Ir Szen születésnapját ünneplik.

2. Vlagyimir Putyin lekapta a tíz körméről Orbán Viktort, mert a magyar miniszterelnök pályáztatni akarta a Paks 2 beruházást, így téve keresztbe annak az elképzelésnek, hogy orosz hitelből épüljenek új blokkok a Paksi Atomerőműben. Orbán Viktor az uniós jogra hivatkozott, ugyanakkor hangsúlyozta, Magyarország nem akarja tovább növelni energiafüggőségét Oroszországtól. A miniszterelnök ugyanakkor azt sem tartja jó ötletnek, hogy orosz hitelt vegyen fel az ország, mert a cél az államadósság csökkentése, nem pedig a növelése. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta: az adott szó kötelezi a másik felet, ezért nem fogja engedni, hogy a magyar miniszterelnök pávatáncot járjon a beruházás körül, így ha tovább ugrál, úgy jár, mint Ukrajna, csak tőlünk nem a Krím-félszigetet csatolja el, hanem a Margit-szigetet.

3. Mészáros Lőrinc titokban találkozott Simicska Lajossal, és abban egyeztek meg, hogy egyesítik médiabirodalmaikat. Miután a két nemzeti oligarcha összeveszett Orbán Viktorral, úgy döntöttek, hogy televízióikban, újságjaikban és rádióikban az addigi kormánypropagandát felváltják kritikus hangvételre, és soha többé nem adnak le kormányzati hirdetést, ugyanakkor kimondatlanul is az Orbán-rezsim megdöntését tűzték ki célul. Tervüket támogatja Soros György amerikai milliárdos is, aki civil alapítványokon keresztül pénzeli a választott kormány megdöntésére szövetkező oligarchákat. Soros a támogatás mellett azt ígérte mindkét üzletembernek, hogy új kormány alakulása esetén nem vizsgálják az oligarchák korábbi korrupciógyanús ügyeit, vagyonukat pedig teljes egészében megtarthatják egy kormányváltás után is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.