2016. december 2., péntek

"IDŐZÍTETT BOMBA KETYEG A GAZDAGOK ÉS A SZEGÉNYEK KÖZÖTT"

PÉNZKÉRDÉS BLOG
Szerző: Muhámmád Junusz 
2016.12.02.


A világban tapasztalható társadalmi egyenlőtlenség egyre égetőbb probléma, amit ha nem kezelünk, súlyos gazdasági és szociális elégedetlenséghez vezethet a Nobel-békedíjas Muhámmád Junusz szerint.

Muhámmád Junusz nemrégiben a Thomson Reuters Foundationnek nyilatkozott a korunkat átható társadalmi egyenlőtlenségekről, és azokról a nyugtalanító tendenciákról, amelyek a közeljövőben még nagyobb szociális és gazdasági feszültséget okozhatnak.

A bangladesi közgazdász szerint a jelenlegi banki és pénzügyi rendszer olyan világot teremtett, amelyben „minél több pénzed van, annál több pénzt adok neked”, azaz a pénzáramlás tekintetében súlyos eltolódások tapasztalhatók. Junusz szerint tovább súlyosbítja a problémát, hogy a jelentős vagyon a világnak csupán egy nagyon kis részén koncentrálódik, ezzel pedig gyakorlatilag egy időzített bombán ülünk, ami hatalmas veszélyeket tartogat a jövőre nézve.

Junusz úgy véli, hogy Donald Trump megválasztása, valamint a nyári Brexit egyaránt annak a bizonyítéka, hogy a társadalom elégedetlen a jelenlegi elit hozzáállásával, illetve azzal a látszólagos tétlenséggel, ami a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolását illeti.

A gazdagok csak gazdagodnak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.