2016. december 30., péntek

KELET-EURÓPA NERESZÁNSZÁT ÉRI

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.12.29.


Elvárná a geci EU, hogy a szabadságunkért a saját bőrünket vigyük a vásárra. Mert a nyugat is egy geci. Pont, mint az Orbán.

A magyar kormányfő, akit már túl régen Orbán Viktornak hívnak, azt állítja, hogy Kelet-Európa a reneszánszát éli. Ha így van, márpedig nem lehet másképp, ha ő mondja, akkor Orbán a kelet-európai Leonardo da Vinci. A 15. században élt Leonardo hatalmas alkotó, igazi reneszánsz ember, egy polihisztor volt: festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író. Orbán Viktor életében nem alkotott semmit, nem polihisztor, nem festő, nem tudós, nem matematikus, nem hadmérnök, nem feltaláló, nem anatómus, se szobrász, se építész, se zeneszerző, se költő, se író.

Ha Orbán szemével nézzük régiónk éppen most íródó históriáját, akkor Jarosław Kaczyński a lengyel Michelangelo, akinek nevét a lengyelek Michał Aniołra (Angyal Mihály) lengyelesítették már évszázadokkal ezelőtt. Michelangelo nem volt olyan nagy polihisztor, mint Leonardo, de azért festeni ő is tudott, már azon kívül, hogy szobrásznak, költőnek és építésznek sem volt rossz, szemben Kaczyńskivel, aki mindezeken a területeken és máshol sem tud felmutatni semmit. Világunk eme két nagy kelet-európai reneszánsz alakját, – olasz előhírnökeik után – találóan illethetjük a Jarosław Anioł Kaczyński és a Leonardo da Viktor névvel, akik ketten ugyancsak nagy fába vágták a fejszéjüket. A lengyel szellemi síkság és a magyar eszmei hegyormok eme két géniusza saját nemzetállama élére választatva magát, világpolitikai tényezővé kívánja tenni Kelet-Európát, élén Magyarországgal és Lengyelországgal.

Úgy döntöttek, hogy forradalmasítják a matematika, a festészet, a tudomány, a hadtudományok, a zeneszerzés, a költészet, az irodalom és a zene helyett az emberi gondolkodást. Országaikat kiszakítják a rothadó bűzt árasztó nyugati értékrendszer racionális posványából és friss, de bolond szelet fújnak a két ország bárkájának lankadó vitorláiba, amikor meghirdetik közös doktrínájukat, melynek lényege: csak azok a nemzetek lehetnek sikeresek, amelyek szakítanak a politikai korrektséggel, nem a retrográd nyugati tudományok begyepesedett művelőit, a liberális államok impotens moralistáit, hanem az olyan innovatív gondolkodókat követik, mint amelyen ők maguk. Leonardo da Viktor és Jarosław Anioł Kaczyński visszatérnek népeik évszázados gyökereihez. A korszakokkal korábban élt gyökereknél is nagyobb gyökerek, sőt a világ legnagyobb gyökerei lesznek.

Az elhatározást tettek követték, és mindkét szellemóriás, néhány év eltéréssel ugyan, de egyforma bátorsággal és eltökéltséggel kezdte építeni a műveletlen és megvezetett idióták, valamint az együgyű nacionalisták, a félfasiszta sovénok és a telepofájú homofóbok országát. Leonardo da Viktor Mária munka alapú országának nevezte el épülő birodalmát, míg a Jarosław Anioł Kaczyńskit trónra ültető tiszta tekintetű antiszemita elmeháborodottak Lengyelország királyává koronázták a zsidó Jézust. Mindkét esetben megnyerve ehhez a nemzeti gondolkodású, multinacionális és nagytőkés katolikus egyház támogatását. Nem feltétel nélkül, mert mindkettejüknek mélyen országaik polgárainak zsebébe kellett nyúlniuk, hogy a klérus a megfelelő irányba terelgesse isten báránykáit. És a számla napról napra nő, mert a kérődzésre teremtett gyomrokat egyre inkább savanyú szagú szellemi takarmánnyal kell tömni, mivel isten barmainak jászolából a nemzeti feltörekvő nagytőke kilopta a friss takarmányt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.