2016. december 3., szombat

NEM A MUCSAI PROLIK, HANEM A BUDAPESTI KÖZÉPOSZTÁLY TARTJA FENN AZ ORBÁN-RENDSZERT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.12.02.


A büdös, mucsai prolik, akik tanulatlanok, a nyugdíjasok, akiket meg lehet pénzért venni, a vidékiek, akik nem informálódnak az internetről, na, miattuk van a patás Orbán, tartja a budapesti értelmiségi közhiedelem. Akkor ideje ezzel a közhiedelemmel leszámolni, a tények kedvéért.

Orbán nyugdíjasoknak adott tízezer forintos Erzsébet-utalványa kapcsán is beindult a kórus: azért tart itt Magyarország, mert a „nyuggereket” megvásárolják, és akkor rászavaznak az Orbánra. Pedig ha megnézzük a Policy Solutions és a Závecz Research
közös kutatását, akkor azt lájuk, hogy nem a buta prolik, hanem a tanult nagyvárosi és budapesti középosztály tartja fenn Orbán rendszerét. És igen, vélhetően pontosan azért, mert a kormány megvásárolta a szavazatukat.

A kutatás azt vizsgálta, mit lehet tudni azokról, akik szerint rossz irányba halad az ország, vagyis akik elégedetlenek a kormányzással. Az alapállítás az, és ezt régóta tudjuk, az ország majdnem kétharmada (időpontól függően 60-65 százaléka) elégedetlen a Fidesz és a kormány tevékenységével, illetve borúlátó az ország jövője szempontjából.

Az eredmény pedig az, hogy ezek az emberek inkább alacsony végzettségűek, inkább képzetlenek, kevéssé tájékozódnak az internetről. A budapesti, magasan végzett internetolvasók pedig inkább elégedettek a kormány teljesítményével. Konkrét számokban ez a következőképpen néz ki.

A nyolc osztályt sem végzettek 83 százaléka szerint mennek rossz irányba a dolgok. A diplomások a legkevésbé borúlátók az összes csoport közül, itt jelentősen felülreprezentáltak a dolgok alakulását jónak ítélő emberek (41%).

A fővárosban élők 35 százaléka elégedett a jelenlegi helyzettel, és az átlagosnál hat százalékponttal kisebb a negatív véleményt alkotók csoportja (55%). A kisebb városokban élők álláspontja megegyezik az országos átlaggal: 31 százalék szerint mennek jó irányba a dolgok. A falvakban élők körében még alacsonyabb az optimisták aránya: 28 százalék. Így összességében a legkisebb településeken a legkedvezőtlenebb az ország által követett irány megítélése...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.