2016. december 7., szerda

NEM A NEMZETKÖZI KORRUPCIÓELLENES SZERZŐDÉSEK, HANEM A KORRUPT POLITIKUSOK LOPNAK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.12.07.


Magyarország a tegnapi nappal kilépett a nemzetközi Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű szervezetből, aminek célja az átláthatóság és az állampolgárok részvételének erősítése, a korrupció elleni fellépés. Tegnapelőtt pedig Trócsányi igazságügyi miniszter mondta el, Magyarország nem támogatja az Európai Ügyészség tervét, mivel amúgy is fel tudunk lépni a korrupcióval szemben, nincs új EU-s intézményre szükség e téren.

Az irány egyértelmű, és a hazugság is, amivel ezt leplezik. Nincs szükség a korrupció elleni nemzetközi fellépésre, nekünk csak ne dirigáljon senki, és ne sértse meg a mi nemzeti szuverenitásunkat - sugallják.

De hazugság, hogy a nemzet szuverenitását - amennyiben azt gondoljuk, hogy a nemzet nem Orbán Viktor és a Fidesz maga, hanem valami nagyobb és fontosabb közösség -, a külföldi szervezetek, a külföldi korrupcióellenes együttműködések sértik meg. Hanem az sérti, ha ellopják különböző kormány- és Fidesz-tagok azt a pénzt, ami oktatásra, egészségügyre, a szegénység csökkentésére, kultúrára mehetne.

A nemzet szuverenitását nem az sérti, ha megpróbáljuk megakadályozni a lopást, ha figyelmeztetnek a lopásra, hanem maga a lopás sérti meg.

Az Európai Ügyészség terve elleni fellépés nem magyarázható máshogy, mint hogy “adjátok oda az uniós pénzeket, amelyeket a magyar polgárok felzárkóztatására, jólétére adtak össze az uniós polgárok, de ne vizsgáljátok azt, ha ellopjuk.”

Kezd létrejönni Magyarországon egy olyan állapot, amelyben a kormányzati propaganda a nemzetet előrébb valónak gondolja, mint a közösség jólétét. Azaz a Fidesz által megszállt nemzet előrébb való, mint a nemzet polgárai, és előrébb való, mint a magyar állampolgárok jóléte.

Ennek katasztrofális következményeit mindennap láthatjuk, az oktatásban, az egészségügyben, a közlekedésben, és minden olyan közszolgáltatásban, amelyet az állam tart fent. A kontraproduktív, urambátyám rendszer és a kormánypárttól való függőség által meghatározott országban ugyanis ezek az intézmények szép lassan, vagy épp gyorsan pusztulnak le.

Ennyit ér a Fidesz nemzete...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.