2016. december 5., hétfő

NEM VAGYUNK HÜLYÉK, ÉS KURVÁRA UTÁLJUK, AMIKOR EGY ILYEN BUTA MEGÉLHETÉSI SENKIHÁZI AKAR KIOKTATNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.12.04.


...ha már olyan okos vagy, Szilárd, mint két Kósa Lajos, kérdezek én valamit. Aztán az mégis hogy lehet, hogy Varsóban, Prágában és Bécsben is olcsóbb a rezsi, mint Budapesten? Vegyük egy 85 nm-es lakás havi rezsiköltségét (elektromos áram, gáz-, víz- és szemétdíj), amely így alakul ebben az eszmei pillanatban a régióban: Budapest 45,801.64 Ft.-, Prága 45,047.66 Ft.- (-1,67%), Varsó 43,575.18 Ft.- (-5,11%), Pozsony 52,544.93 Ft.- (+12,83%), Bécs 45,702.13 Ft.- (-0,22%).

Vágod, Szilus? Zárójelben egyébként azt látod, hogy Budapest – Pozsonyt leszámítva – mennyivel drágább hely rezsiügyben, mióta ti a nyugdíjasok kedvéért, a nyugdíjasok szavazataira ácsingózva csökkentitek a rezsit. Csak azért kérdezem, hogy vágod-e, mert ezek az országok gazdaságilag úgy leköröztek minket, hogy bottal üthetjük a nyomukat, nekem úgy tűnne logikusnak, hogy miután ők meg sem próbálkoztak ezzel az Európában egyedülálló módszerrel, akkor ott kurvára drágább kellene legyen a rezsi. De amint látod, nagypofájú Szilárd, egyáltalán nem drágább, hanem milyen? Olcsóbb. Mennyire normális ez szerinted, nagyokos?

Mi lenne, ha a lábszagú, hazug propaganda helyett egyszer legalább férfiasan kitennétek a lapjaitokat az asztalra és elmesélnétek, hogy mekkora üzletet kötöttetek a MET-tel, és mivel a MET-csoport talicskázza kifele a pénzt az országból, a büdös életben nem lesz itt olcsóbb a rezsi. A nyugdíjasok háta mögé bújás szégyentelen húzása helyett miért nem meséled el, Szilárd, hogy volt az, amikor az állam (akik ti vagytok, a szájbatekert pártállam) megbízta az állami MVMP-t azzal, hogy a stratégiai gáztárolókból adjon el kötött áron gázt?

Miért nem esik szó soha arról, hogy ezt a gázt pótolandó kapta meg az E.ON és az MVM a HAG-vezeték (vagyis az osztrák-magyar határon átmenő gázvezeték) 2/3-ának használatát? Akkor mondom én –
ITT egy fasza tanulmány az egész mocskos korrupt üzletről, ebből szemléztem -, hogy az osztrák határon az MVMP (az MVM leányvállalata) átvette a gázt a METI-től (MET International AG), és az államtól rendeleti úton kapott jogosultságával áthozta a HAG gázvezetéken, majd a magyar oldalon az MVMP ugyanannyiért, amennyiért megvette a METI-től a földgázt, eladta a MET Magyarországnak. A MET ezek után pedig szabadon rendelkezett az így visszavásárolt gázzal, bárhol értékesíthette. Vagyis, lényegében, a MET vállalat csoport használta verseny nélkül a HAG vezetéket.

Igaz, hogy ez csak a gázra vonatkozik, de azért tettem ide, mert soha senki nem fog 130 oldalt elolvasni azért, hogy megtudja, hogy miközben ti a rezsicsökkentés fénykardjával hadonásztok, és a de facto nem létező csökkentést védelmezitek (én már annak is örülnék, ha nem csökkentenétek, nem védenétek meg nagy pofával, csak simán kevesebbet fizetnénk), a Garancsi-félék milliárdokkal gazdagodnak Orbán Viktor akaratából.

Elhiszem, hogy mindent meg fogtok tenni a hatósági energiárak megtartásáért, mert még a végén kevesebbet kellene fizetnie a nagyon hülyének nézett magyar fogyasztónak. Hiába csökken évek óta az olaj, gáz világpiaci ára, a lakossági ár nem követte ezt a tendenciát. Miért? Lásd fent. Hasonló okokból nem lesz olcsóbb az üzemanyag sem, de legalább drágább lesz. Mert a trilliárd beépített adóval küzd a kormány az árcsökkenés ellen. Hogy aztán Szilárd őprimitív csicskasága verhesse a mellét, hogy már nem 2, de talán 5 kiló csirkefarhát is kijön a kib*szott rezsicsökkentésből.

Az energiaárak ott csökkennek érezhetően, ahol a kormány nem propagandára használja a világpiacon egyébként is csökkenő árakat. És ahol nem közbeékelt szereplők fölözik le vastagon azt a hasznot, ami valódi csökkenést jelenthetne a végső fogyasztóknál. Szerintem szállj le a nyugdíjasokról, Rezsiszilárd! Nincs annyi hatóság, amennyi csak negyedannyira kizsebelné ezt a rohadt országot nyugdíjasokkal együtt, mint ti. Amihez hozzányúltok, amit ti megvédtek, annak reszeltek (lásd, a hús ÁFA-jának csökkentése után elszabadult árakat, vagy a valószínűleg semmit meg nem oldó béremelés szemfényvesztését). Ha a rezsimet (hehe) átszövő korrupció ellen csak feleannyira harcolnátok, mint ezért a mindenkire nézve megalázó rezsicsökkentésért, már egy fokkal jobb hely lenne ez itt.

Nem vagyunk hülyék, és kurvára utáljuk, amikor egy ilyen segghülye megélhetési senkiházi ki akar oktatni. Majd ha a világrekorder 27%-os ÁFA-t sikerült érdemben csökkenteni, nem csak Rogán hőre táguló ingatlanának és Szijjártó fűtött medencéjénekek rezsijét, akkor gyere a hülyeségeiddel, Rezsiszilárd! Addig inkább maradj csendben, mert kilóg az összes lóláb a segged alól.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.