2016. december 16., péntek

ŐRÜLT TRÜKKEL PRÓBÁLJA A KORMÁNY BEHÚZNI A BUDAPESTI OLIMPIÁT

24.HU
Szerzők: Futó Csaba, Tóth Richi
2016.12.16.



A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Budapest második pályázati anyagát is elfogadta, így továbbra is versenyben vagyunk a 2024-es olimpia rendezési jogáért folytatott küzdelemben. A magyar kormány számára kiemelt fontosságú cél az olimpiarendezés, lépten-nyomon azt sulykolják: ez kell nekünk.

Közben szép csendben elő is készítik a terepet, ha megnézzük a következő, 2020-ig tartó olimpiai ciklust, kiderül, hogy rengeteg olyan világverseny lesz Magyarországon, amit olimpiai sportágban rendezünk. A szövetségek sokkal bátrabban pályáznak, mint eddig, a kormány pedig beáll mögéjük. Nem véletlenül, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is nyilatkozta már, hogy minél több sporteseményt akarnak Magyarországra hozni, hogy a legtapasztaltabb rendezők egyikei legyünk.

A 24.hu információja szerint a kormány kifejezetten bátorítja a szövetségeket, hogy pályázzanak, a nem nyilvános egyeztetéseken is rendszeresen elhangzik, hogy a cél egyértelmű: Budapesté legyen a 2024-es olimpia.

Összefoglalva a fideszes logika: úgy merje elvenni tőlünk a NOB az olimpiarendezést, hogy előtte szinte az összes világeseményt megrendeztük külön-külön, nem jelenthet gondot egyben az egész.

Nincs nehéz dolga a Fidesznek, hiszen számtalan sportszövetség élén kormánypárti, vagy a kormánypártokhoz köthető politikus áll. Elég csak a kézilabda szövetséget vezető VIII. kerületi polgármesterre, Kocsis Mátéra, vagy a birkózókat vezető Fidesz-alelnökre, Németh Szilárdra gondolni...



6 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.