2016. december 15., csütörtök

POST-TRUTH: A TÉNYEK UTÁNI VILÁG - LÉTEZIK KIÚT?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.12.15.


Egy 28 éves férfit le kellett tartóztatni, mert fegyverrel indult, hogy utánajárjon egy álhírnek. A hazugság beszivárgott a mindennapokba és a politikába is, mert mire kiderül az igazság, az érzelmileg kihasznált szavazó már leadta voksát. Viszont egy magyar kutatás bebizonyította, hogy az észérvek és a tények igenis hatnak az emberekre, úgyhogy nem szükséges mindenkinek populista módon vitába szállnia. Vannak weboldalak, amelyek a kutatók szerint tényellenőrző szerepükkel a demokrácia egy új intézményét hozzák létre, és Magyarországon is vannak elmozdulások ebbe az irányba.

Csak egy, a negatív hatások közül...
Clinton emberei gyerekeket áldoznak fel és erőszakolnak sátáni rituálék közepette egy Comet Ping Pong nevű pizzériában.  Ki ne kapná fel a fejét, ha ezt olvassa?
A probléma csak az, hogy nem igaz. Ez a Pizzagate-botrány, amely onnan indult, hogy néhány összeesküvés hívő szerint a WikiLeaks által kiszivárogtatott email-váltásokban magas rangú demokrata politikusok pedofil kódnyelven írtak.
Az egyik érintett politikusról kiderült, hogy ismerőse a Comet Ping Pong pizzéria tulajdonosának. Ebből aztán az egyenes következtetés az volt, hogy a demokraták sátánista pedofil orgiákat tartanak az étteremben.
Az interneten megállíthatatlanul terjedtek ezek a hírek, és eljutottak a Trump-párti, Clinton-ellenes kamu híreket terjesztő oldalakig, amelyek készségesen átvették, és amelyeknek nem kevés szerep jutott Trump választási győzelmében.
A pizzéria tulajai és dolgozói rengeteg fenyegetést kaptak az álhírek elterjedése miatt, és azóta is folyamatos zaklatásnak vannak kitéve.
Legutóbb egy 28 éves férfit, Edgar Maddison Welcht kellett letartóztatni, aki nem tudta eldönteni, igaz-e a hír, vagy sem, és fegyverrel sietett a pizzériába kideríteni azt. Ezek az oldalak pártállástól függetlenül jelentenek veszélyt a közösségre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.