2016. december 23., péntek

SZUPERKÓRHÁZ, SZUPERVAKÍTÁS

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: fire
2016.12.23.



Régóta járja a hír, miszerint az új budai szuperkórház az M1-M7 bevezető szakaszánál, az őrmezői lakótelep utáni, Dobogó nevű üres földterületen épül majd meg.

Sőt… azt is tudni vélik egyesek, hogy mindennek az az oka, hogy a terület részben egy kormányközeli illető kezén van és ő várhatóan ötezer millió forintért hajlandó is átengedni a placcot e nemes célra. Esküszöm, kevés híján még könnyeztem is eme áldozaton.

Van rá egy ötezresem, hogy a kórházat nem a jelenleg emlegetett helyen építik fel. E helyütt ugyanis semmi, de semmi nem mutat az adóforintok lázas ütemű haverokhoz elköltésére. Márpedig a feltűnő dorbézolás minden kiemelt kormányzati beruházás esetén szinte kötelező. (Lásd Liget projekt, ahol máris súlyos tíz- és százmilliók cseréltek gazdát úgy, hogy egy szakszerűtlenül szétgányolt épületet illetve néhány, szánt szándékkal dilettáns módon átültetett, így tudatosan halálra ítélt fát tudnak csak eredményképp felmutatni.)

Szóval síri csend van a nevezett területen. De csak ott. Ellenben a rebesgetett ingatlan melletti domb nyugati oldalán – az Egérút íve által ölelt karéjban – lázas földmunkák folynak. A korábban jó tíz-tizenöt méterrel mélyebben fekvő talajszintet mára az autópálya fölé emelték és a feltöltés folyamatosan tart. Vagyis itt valami tényleg kész...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.