2016. december 22., csütörtök

TÁLLAI ÉS FÓNAGY MESTERSZAKOT INDÍTANAK MELLÉBESZÉLÉSBŐL

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BerkeczBalázs
2016.12.22.



Azt csiripelik a felcsúti verebek, hogy Tállai András, az Erzsébet-utalványok adótartalmának szakértője, és Fónagy János, az Uber és a verseny nagy ellensége mesterszakot indítanak a Fidesz Habonyról elnevezett kommunikációs intézetében. Ezt a hírt igyekszik alátámasztani az a két arcpirító hantázást tartalmazó levél, amelyet Szelényi Zsuzsanna képviselő önkormányzati és közműcéges írásos kérdéseire küldtek válaszul.

De kezdjük az elején. A kormány az elmúlt hetekben a versenyszférát érintő átfogó bérmegállapodást kötött. Ennek számos hatása, így a minimálbér emelése szintén érinti az önkormányzati szférát is, különösen az önkormányzati köztisztviselőket, akiknek bérhelyzete az évek óta elmaradó béremelések és az igazságtalan hatású egykulcsos adórendszer miatt rossz, és egyre romlik, erősödik a bérfeszültség, és alulfizetett szakemberek tömegei tervezik elhagyni a helyi közigazgatást, miközben leépítések körvonalazódnak az önkormányzati- és közműcégeknél. Komoly problémák körvonalazódnak az önkormányzati szférában emiatt.

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt országgyűlési képviselője december elején írásban fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, és Pintér Sándor belügyminiszterhez. Az Együtt politikusa levelében azt is jelezte, hogy a kormánynak - mint végső munkaadónak - kötelessége kompenzálni a megnövekedő munkáltatói költségeket az önkormányzati szférában és a közműcégeknél, mert esetükben ezeket a járulékcsökkentés nem kompenzálja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.