2016. december 19., hétfő

TELI VAN A SZAMÓCAMINTÁS NAPOZÓM VELETEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.12.18.


A költségvetés év végi technikai zárásával a kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Jó. Én meg bejelentem, hogy teli van a szamóca mintás napozóm Soltész Miklóssal, a keresztény egyházzal, a kormánnyal és azzal, hogy mindenkit hülyének néznek ebben a szétrabolt országban.

Kezdjük az elején. Hogy van az, hogy december 18-án egyszercsak találnak 54 milliárd forintot? Hol volt? Becsúszott a fiókban a dosszié mögé? Valaki rátette a zsíroskenyerét és csak most vette le róla? De lendüljünk át nagyvonalúan ezen a kérdésen. Meg se álljunk a következő dilemmáig: mi a jó büdös francért a keresztény iskolák kapják ezt a pénzt? Erre mi a magyarázat? Nincs hová tenni? Nincs mire költeni?

Ha jól sejtem, azt a hirtelen megtalált 54 milliárd forintot az adófizetők nagyvonalúskodták össze. Jelenleg az ország oktatási intézményeinek 14 százaléka egyházi fenntartású. A többi, nem egyházi suli is kap pénzt? Nem? Miért nem? Tehát most az van, hogy az állami iskolába járó gyerekek szülei összedobtak egy rohadtul nagy összeget az egyházi suliba járó gyerekek javára? Ha akarják, ha nem. Milyen alapon diszkriminálják az állami iskolába járó gyerekeket?

Egyszerűen vérforraló az a nyílt pofátlanság, ami ebben az országban zajlik. Most nem fogom felsorolni, honnan hiányzik ez a pénz, elmondtuk ezerszer. Azt azonban feltétlenül el fogom mondani, hogy mit gondolok én erről.

Azt gondolom, hogy ráfordultunk a választásra. A kormány – ami azonos a Fidesz nevű párttal és ez pedig azonos az Orbán nevű őrülettel – felvásárolja az egyházat. A mindenki pénzéből tömi a perselyt, mert marhára kell a misén elmondott kortesbeszéd, a híveknek az eligazítás, amit a pap fog elmondani. Az egyházi iskolák szülőértekezletein kell az a kis kötetlen beszélgetés, hogy kire is kéne szavazni. A templom ajtajára, hirdetőtáblájára, vagy a franc tudja hová kitűzött tacepao. Mert csak a Fidesz!

Az én pénzemből, a te pénzedből, a mi pénzünkből. És nekem senki ne mondja, hogy ez így rendben van, ez normális és csak az én csőrömet b*ssza. Egyszerűen a pofánkba röhögnek, nyíltan, szemérmetlenül és már nem csak a kormánynak nevezett bűnszervezet, hanem az egyház is. Nem tudom, más országokban ez hogyan működik, de hogy nálunk ez is velőscsontig rohadt, az biztos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.