2016. december 5., hétfő

ÚT A FOSZTOGATÓ ÁLLAMTÓL AZ OSZTOGATÓ ÁLLAMIG

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.12.05.


Nagy igazság a politika világában, hogy egy kormányzati ciklus elején a megszorításokat kell levezényelni, a végén viszont vissza kell adni a polgároknak annak egy részét, amit korábban elvettek. Ha egy gazdaság nem működik hatékonyan, akkor az elején sokat kell elvenni, a végén pedig keveset lehet visszaadni. Egyre több a bizonyíték arra, hogy a magyar gazdaság ilyen, így a mostani osztogatás komoly kockázatokkal jár. Az Orbán-kormány ugyanis képtelen beismerni, hogy közgazdasági értelemben nincs mit szétosztani az ország polgárai között.

Magyarország a szűk nadrágos, szűk zakós politikusok és technokraták irányítása alatt olyan állammá vált, ahol
már nincs is min felháborodni. Az úgynevezett politikai elit ugyanis nyíltan mutyizik a Parlamentben, a helyi önkormányzatokban, a képviselők nem fáradoznak azon sem, hogy palástolják önös érdekeiket. Ott nyúlnak bele a mézes bödönbe, ahol csak tudnak, jólétüket és hatalmi arroganciájukat nem szégyellik senki előtt.

A társadalom
szociális és morális szétszakítása tudatos kormányzati politika eredménye, így nem csoda, ha egy-egy odavetett morzsáért cserébe sokan esküdnek hűséget a mostani rezsimnek. A hatalom megtartásának kulcsa tehát az, hogy minél több polgár fogadja el a helyzetét olyannak, amilyen most, ne szőjön álmokat, ne akarja megváltani a világot, érje be a segéllyel, a közmunkával, a minimálbéres fizetéssel, a romló közegészségüggyel, az elbutult közmédiával, a mélyrepülésben lévő közoktatással.

"Ha egy országban elég annyit ígérni a győzelemhez, hogy "folytatjuk", akkor ott vagy nagyon jó a kormány, vagy nagyon hiszékenyek az emberek
..."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.