2017. január 13., péntek

A MÚLT NÉLKÜLI EMBER

TOVÁBBI EGY BLOG ÉS KÉSZ
Szerző: Kész Zoltán
2017.01.13.



Minden kornak és kultúrának megvan a maga hőse, legyen az valóságos vagy csak kitalált, mesebeli karakter. Például a tengerentúlon az újra divatba jött Supermanért lelkesednek, amíg Mongóliában az egykor nagyon is valóságos Dzsingisz kán a non plus ultra. Nálunk pedig a szintén hús-vér Múlt Nélküli Ember a sztár, aki mindent visz (egy ideje bizony szó szerint is).

Mivel nincs múltja és jövője, felmerül a kérdés, hogy akkor mije is van neki. Nos, jelene, az mindenképpen van, ugyanis a pillanat totális uralása tölti ki az életét. Tulajdonságai spirituális adottságokból eredeztethetőek.

Amit lehet róla tudni mégis, az pár Kerényi-féle bizarr freskón megtekinthető. Csak annyi bizonyos, hogy 1989-ben fél kézzel kizavarta a szovjet csapatokat Magyarországról, a másik kezével pedig demokráciát teremtett, amit aztán elloptak tőle, és csak 1998-ban kapta vissza, de az igazságot 2010-ben szolgáltatta a történelem.

A múlt köde mégis sok mindent megevett. Ez a homály felemésztett egy rakás Soros-ösztöndíjat és működési támogatást egy frissen alakuló párt üzemeltetéséhez 1988-ból. Szőröstül-bőröstül felzabált egy kemény szavú, kérlelhetetlen, radikális tankönyvliberálist, egész pártjával együtt! Megevett egy konszolidáltabb, a "csuhásokat" már nem gúnyoló, polgárira hangszerelt, szabadelvű és polgári középpártot is, amelyben a Múlt Nélküli Ember a nyugati értékekre hivatkozva hencegett, még mindig antikommunista álarcban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.