2017. január 12., csütörtök

A SOROS-FÉLE ALAPÍTVÁNYOK TOVÁBBRA IS TÁMOGATNAK MAGYAR CIVIL SZERVEZETEKET

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2017.01.12.




Hallgassa meg

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok a jövőben is támogatnak magyar civil szervezeteket, illetve együttműködnek velük, hiába közölte azt az Orbán-kabinet, hogy többeket azok közül ki kell takarítani az országból - írja a Reuters.
Ezt az alapítvány vezetője tudatta a hírügynökséggel. Chris Stone hangsúlyozta, hogy Magyarországon és a világon mindenütt minden eddiginél szorosabban együtt kívánnak dolgozni a nem kormányzati szervezetekkel, mert erősíteni igyekeznek a demokratikus gyakorlatot, jogokat és igazságszolgáltatást. A jelentés megemlíti, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok 3 évtizede működnek magyar földön és Soros György finanszírozta több Fidesz-politikus ösztöndíját, beleértve a rendszerváltáskor Orbán Viktort is. Az OSI jelenleg több mint 60 NGO-nak segít, ezek a független újságírást, a korrupció, valamint a diszkrimináció leküzdését szolgálják. A miniszterelnök ugyanakkor azt állítja, hogy a civil társadalmi csoportok külföldről kapnak pénzt, hogy megszervezzék a menekültek beözönlését - olvasható a Reuters-en.

Szintén a Reuters hozza, hogy Vona Gábor megerősítette, hogy pártja meg akar szabadulni szélsőjobbos, antiszemita, radikális múltjától, mert jövőre a politikai főáramlat részeként szeretne a Fidesz kihívója lenni a választásokon. A jelentés megjegyzi, hogy a Jobbik nyíltan gyalázta és gyalázza a zsidókat, melegeket és a külföldieket, félkatonai szervezetei roma településeken vonulnak fel. Emellett szorgalmazza a kapcsolatokat Oroszországgal, Iránnal és Törökországgal, az EU helyett. A pártelnök most azt fejtegette a hírügynökségnek, hogy sok mindent kell jóvátenniük, de a váltás eredményeként előbb vagy utóbb hatalomra kerülnek. Azt tervezi, hogy akárcsak egykor Orbán Viktor, ő is a meggyengült baloldaltól hódít el szavazókat, de számít a volt jobboldali hívekre is. Úgy véli, csak idő kérdése, amíg meggyőzik saját, csalódott táborukat, illetve az új támogatókat. Szerinte az új „korszerű konzervativizmushoz” vettek át a haladó és jobbos programból is. Azt hangoztatta, hogy éles különbség van a Fidesz és a Jobbik között, mert ők szükségesnek tartják a demokratikus intézményeket, a fékeket és ellensúlyokat...

ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.