2017. január 12., csütörtök

NYÍLTAN LESZÁMOLNA A KORMÁNY A CIVIL SZERVEZETEKKEL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.12.


Németh Szilárd kormánypárti képviselő szerint „eltakarítanának” több civil szervezetet Magyarországról, egy KDNP-s társa már be is lengette az első intézkedést; Orbán Viktor kampányguruja korábban Izraelben segített egy civilellenes törvény megalkotásánál; milliókért adna ki közadatot a budavári önkormányzat.

Ezekről ne maradj le!
Izraeli mintára „takarítaná el” a civileket a magyar kormány (ÁtlátszóATVIndex)Tényleg vagyonnyilatkozatot akarnak a civil szervezetek vezetőitől (444)Hárommillióért adná a közadatokat a budavári önkormányzat (MNO)
Ha van 3 perced:
Izraeli mintára „takarítaná el” a civileket a magyar kormányAz Átlátszó értesülései szerint az izraeli „civil átláthatósági törvénynél” bábáskodó kampányguru, Arthur J. Finkelstein tanácsai alapján számolna le a magyar kormány Soros György által támogatott civil szervezettel. A titkosszolgálat korábban foglalkozott a milliárdossal, de az anyagot nem adják ki, ezért az Átlátszó pert indít. Egyelőre Németh Szilárd fideszes képviselő a korábban Orbán Viktort is védő TASZ-t, a Transparency Internationalt és a Magyar Helsinki Bizottságot nevezte meg a támadások célpontjaként. (ÁtlátszóATVIndex)
Tényleg vagyonnyilatkozatot akarnak a civil szervezetek vezetőitőlHollik István KDNP-s képviselő szerint a civil szervezetek vezetőinek olyan vagyonnyilatkozatot kell majd tenniük, mint a képviselőknek és az államtitkároknak. Ebben semmilyen jogállamot megcsúfoló, diktatórikus elemet nem lát. A lépést azzal indokolta, hogy vannak olyan szervezetek, amelyek ugyan civilként regisztrálják magukat, de elsősorban politikai céljaik vannak, és az ilyen „álcivil szervezetek” – ha közpénzt nem is kaphatnak – korrumpálhatók. (444)
Hárommillióért adná a közadatokat a budavári önkormányzatEgyes I. kerületi ingatlanok botrányosan alacsony árú bérbe adása miatt kért közérdekű adatokat a Magyar Nemzet a budavári önkormányzattól. Többek közt arra voltak kíváncsiak, hogy összesen hány önkormányzati bérlakása van a kerületnek, mekkora méretűek, mekkora havi bérleti díjért hasznosítja őket, valamint az érvényes bérleti szerződések másolatát is elkérték anonimizálva. Az önkormányzat szerint ez közel 1500 munkaórába kerülne, amiért hárommillió forintot szeretnének. (MNO)
Tovább támadja a Habony-média az antikorrupciós képviselőtA TV2 újabb anyaggal ment neki az LMP antikorrupciós szóvivőjének, Hadházy Ákosnak. Andy Vajna tévéje a szülei birtokában álló földterületekkel támadta, akárcsak a Fidesz-közeli Origo, amely azt állította, hogy Hadházy apja „is segédkezett az állami földek megszerzésében”, és „a Hadházy-klán összesen több, mint 14 hektár földet birtokol”. A képviselő szerint, ha megmondják neki, hol vannak a nekik talált földek, lemegy rájuk gazdálkodni. (444)
Mészáros-közeli bankhoz került Andy Vajna hiteleKiderült, kinek adta el az állami Eximbank az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában álló TV2-t finanszírozó hitelét: az MKB Banknak. A pénzintézetet korábban az állam áron felül vásárolta meg, megtisztította a rossz pénzügyi eszközeitől és nem sokkal később újra privatizálta. Az új tulajdonosok közül a legnagyobb Szíjj László, akinek az építőipari cégei több szálon összeérnek Mészáros Lőrinc-közeli vállalatokkal. (444)
Ha van még két perced:
A fővárosi önkormányzat húsz évre egy kézbe adta volna a városnéző buszok üzemeltetésének jogát, de az ajánlatok alapján rájöttek, hogy a nyertes túl sok „extraprofithoz” jutna. (Átlátszó blog)
Szomorú napok várnak a CÖF-re, ha a kormány megszabadulna az olyan szervezetektől, amelyek „be akarnak szólni a politikába” és „létrehoztak egy párhuzamos világot, ahol ott vannak a tudósaik, jelentéseik”. (Vastagbőr)
Nehezen éri el a Fidesz a fiatalokat, de a lakosság tájékozatlanságának megvannak az előnyei is, például a TV2 lejárató anyagait a legtöbben nem kifogásolják és el is hiszik. (HVG)
A Mészáros Lőrinc-közelbe került Nemzeti Sport főszerkesztője alákérdezős interjúra kapta el Orbán Viktort, akivel közös képet is készíttetett a FIFA gáláján. (444)
Vajon a civil szervezetek vezetőitől megkövetelt vagyonnyilatkozatoknál is olyan elnézőek lesznek, mint például Rogán Antaléval, amelyben tágult a Pasa parki háza? (Vastagbőr)
Megerősítették, hogy elhunyt az FBI által körözött Gaith Pharaon, aki Orbán VIktor vejével is üzletelt és furcsa körülmények között kapott magyar vízumot. (HVG)
Oroszországnak kompromittáló személyes és pénzügyi információi lehetnek Donald Trumpról, az Egyesült Államok leendő elnöke szerint hamis hírekről van szó. (444)
Sámánon keresztül kenhette meg a Samsung alapítója a dél-koreai elnököt. (HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.