2017. január 21., szombat

BALLIBERÁLIS MAFFIA

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2017.01.21.


E hét legjelentősebb híre szerintem az, hogy Csepreghy Nándor miniszterhelyettes részletesebb tájékoztatást adott a 4-es metró építésének korrupciós ügyében. Kevesen gondolhatják azt, hogy ez a tény alapjaiban meg fogja változtatni a balliberális ellenzékről alkotott képet, amely szerint ez a társaság a tisztakezű és a nemzet felemelkedését egyedül biztosító demokraták szövetkezése lenne, míg a Fidesz egy korrupt maffiaállamot hozott létre, amelyben a fő cél az egyéni meggazdagodás a szegények rovására. Ezt a maszlagot jómagam eddig sem hittem el, és Csepreghy Nándor sajtótájékoztatója után pedig bizonyítottnak is tekinthetem az eddig kialakított véleményemet arról. Ma már szinte biztos az, hogy ez a korrupciós ügy a mai balliberális ellenzék további sorsát is alapvetően befolyásolni fogja.


Ahhoz, hogy ezt belássuk, kezdetként nem árt néhány tényt rögzíteni. Az első az, hogy ez a beruházás az Uniós tagságunk eddigi 13 évének a legnagyobb beruházása volt. Csepreghy Nándor szerint ez 452,5 milliárd forint volt, amiből Brüsszel szerint mintegy 167 milliárdot "elloptak vagy elcsaltak".Ennélfogva a 167 milliárdos mutyi megítélése is sokkal jelentősebb egy sima mutyinál, amelyekről szinte naponta lehet hallani. A második fontos tény az, hogy ezt a beruházást az Unió is támogatta, és ezért különösen fontos lett volna az, hogy tisztességesen, az Uniós és a hazai törvényeknek megfelelően végezzék el azt. E második tényből következik az, hogy a beruházással kapcsolatos lopást, vagy csalást maga az Olaf, tehát az Unió csalás elleni hivatala vizsgálja ki. Ez azért fontos tény, mert így sokkal hitelesebbek és elfogadhatóbbak azok az állítások a közvélemény számára, amelyeket az Olaf ad közre, mint a pártpolitikai céloktól vezérelt és a manipuláció céljait szolgáló Fideszes kommunikáció. Az Olaf jelentésére nem lehet azt mondani, hogy az a balliberális ellenzék lejáratását célozza, hiszen e szervezetnek fő célja az, hogy az igazságot derítse ki. Tehát ha az Olaf azt állítja, hogy a 2005 és 2009 között regnáló hatalom a bűnös a 4-es metró korrupciós ügyében, akkor azt szinte biztosra kell vennünk.


A negyedik tény az, hogy az Olaf név szerint, pontosabban neveik kezdőbetűjével megjelöli azokat a személyeket, akiket felelősnek tart a korrupciós ügyben. Ezek mögött azonban mind-mind a mai balliberális ellenzék soraiban található személyeket lehet azonosítani. Mindez pedig közvetve azt is jelenti, hogy az Olafnak egész pontos információi lehetnek a teljes korrupciós ügyről, tudják azt, hogy kik és milyen ügyben követtek el törvénysértést. Ez azért fontos tény, mert ezzel megalapozhatóvá válhat az, hogy nemzetállami szinten eljárjanak az ügyben. Így nyilván nem csupán hazánkban, hanem más tagországokban is büntetőeljárás fog indulni azok ellen, akiket meggyanúsíthatónak tekintenek az illetékes ügyészségek. Lázár János pedig nem volt rest és gyorsan feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az adott ügy kapcsán. Talán mondanom sem kell, hogy milyen óriási szerencséje volt a Fidesznek most is, hiszen mára már kezdett lecsengeni a menekültügy, ami a kommunikációjukat is legyengítette, de most egy újabb hatalmas téma kerülhet a napirendre, amit akár éveken keresztül a felszínen tarthat, és gumicsontként a nép közé vethet. Szerencséje volt továbbá abban is, hogy nem kellett saját magának kiagyalnia egyetlen állítólagos bűncselekményt sem, mert az Olaf a tálcán szállította neki azt. De szerencséje van az ügyészségnek, a Polt Péter -féle ügyészségnek is, mert épeszű ember most nem fogja azzal vádolni, hogy lefekszik a hatalomnak és a Fidesz pártpolitikai céljait szolgálja ki...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.