2017. január 11., szerda

EBBEN AZ ORSZÁGBAN CSAK AZ EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA GÜRCÖLŐ KISEMBERT LEHET ANYAGILAG SZÁMONKÉRNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.01.10.



Régóta nem foglalkoztam név szerint és kiemelten Rogán Antonio propagandaügyi kenőpénzes zacskóval. Nem őriztünk együtt sem libát, sem egyéb jószágot, úgyhogy eddig sem azért foglalkoztam vele név szerint és kiemelten, mert tetszik vagy nem tetszik a pofája.

A magyar politika és közélet legbotrányosabb, urizáló-rongyrázó luxusban pöffeszkedő figurája (jut eszembe erről, hogy a drágajó Vajna parókakészítő mester sem tartozik már az Eximbanknak, visszafizette a hitelét, hatalmas kő gördült le a nemzet szívéről) eddig is hetente szolgáltatott indokot arra, hogy kénytelenek legyünk reflektálni becsesnek alig nevezhető személyére.

Ezúttal az ingerem küszöbét az rugdosta gyomorszájon, hogy barátunk a falon túlmenő miniszterelnöki bizalomban a parlament mentelmi bizottságának jóindulatát is kiérdemelte. Mint Bayer Zsolt a lovagkeresztet. Történt ugyanis, hogy Juhász Péter, az Együtt politikusa, valamint lekaraktergyilkolandó leendő elnöke és további 108 naiv polgára ennek az országnak, még tavaly kezdeményezték vagyonnyilatkozati eljárás megindítását Rogán Antal ellen.

Gyanítom, hogy Rogán és a parlament mentelmi bizottsága ugyanazzal a lendülettel csapdosta rojtosra a térdén a gatyát a röhögéstől, mostanra meg kiizadták a megfejtést: nincs itt semmi látnivaló. Igaz, eddig sem volt. Az Index beszámolója szerint a KDNP-s triplanulla Vejkey Doktor Imre által vezett bizottság egy jó hónapnyi herevere és több mákos bejgli elfogyasztása után megállapította, hogy a "Juhász Péter és 108 társa általi kezdeményezések nyilvánvalóan alaptalanok, mert azok nem felelnek meg a vagyonnyilatkozati eljárásban meghatározott alapvető feltételeknek".

Hát már hogyan is feleltek volna meg? Juhász és „bűntársai” a tisztességes Rogán Antalok lejáratásában azt nehezményezték, hogy a szakonyfalui parasztlegény balatonlellei – polgármester testvérével közösen birtokolt – nyaralójának felújítási költségeit aligha tudta volna fedezni bevallott jövedelméből. (Erről itt írtam részletesen az Átlátszó tényfeltárása alapján.) Ergo: elég sanszos, hogy a Rogán vagyonbevallása és a valóság egy párhuzamos univerzumban sem keresztezi egymást.

Hatalmas meglepetésünkre a parlament mentelminek csúfolt szarelkenő bizottsága arra jutott, hogy abszolút nincs mit vizsgálni Rogán vagyonnyilatkozatán. Az összes többi mellett azért sem, mert Rogán Igazmondó Antal is megírta a bizottságnak, hogy helyesen és jól töltötte ki azt a rohadt fecnit, csak a hülye Juhász kíváncsi olyan információkra, amelyekre a vagyonnyilatkozat nem tér ki, mert nem is kell kitérnie, tehát arra Rogánnak nem is kell válaszolnia. Értsd: az ingatlanfelújítást nem kell feltüntetni egy ilyen dokumentumban, mert nincs olyan kocka benne, hogy ingatlanfelújítás. Mégis talán a legszebb rész az érvelésben és Rogán tisztára mosásában ez lesz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.