2017. január 2., hétfő

ÉVNYITÓ

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.01.02.



2017 a demokratikus ellenzék lázadásának és kampányának éve lesz. Nem lesz itt polgárháború, bár akadnak széles e hazában itthon és határon kívül is magyarok, akik akár balról, akár jobbról, de nem bánnák, ha így lenne. Háború az viszont lesz, még pedig kampányháború. Irgalmatlanul könyörtelen mindkét oldalról. Erre kell felkészülni, nincs más választás!

Európa egyetlen lege@izett kormányfője már megadta az alaphangot tavaly év végén. Millióknak adott ajándékutalványokat és a beharangozott ígértnél 0,7 %-al nagyobb nyugdíjemelést. De a nagy szavazóbázissal rendelkező választói rétegek közül másokat sem hagytak ki a cukiságokból. Az Országos Roma Önkormányzat egymilliárd háromszáz millió forint speciális támogatást kapott a kormánytól. A polgármesterek jövedelmét is megemelték, hogy tudják, kinek tartoznak hálával ezért, és ennek megfelelően mozgósítsanak majd. Az alaphang megütve ezzel, folytatása az újesztendőben következik. A szavazatokat 2018-ra bármilyen áron, de biztosítani kell!

A kormányon lévők jövőre minden eszközt be fognak vetni, efelől ne legyen kétsége senkinek, hogy megtarthassák hatalmukat. És számítanak továbbra is azokra a tömegekre, akik iskolázottságuk alacsony volta és tájékozatlanságuk hiányosságai miatt a legkönnyebben elcsábíthatók, a legszegényebbekre, akiket a cukiság mézesmadzagjaival könnyebb lesz ismét megvezetni. Akik anno már eddig is bizonyították, hogy háromszáz forintos vizitdíjért képesek eladni voksukat. Érthető, hogy a demokratikus ellenzék adománygyűjtései, szolidaritási próbálkozásai, semmilyen kitelepülésekkel nem vehetik fel a versenyt a hatalomnak ezen a téren rendelkezésre álló kampányeszközeivel.

Eközben a hazai kormányzó elit elégedetten dörzsöli tenyerét az angolok brexites kilépése és a “Clinton-klán, a hagyományos amerikai baloldali értelmiség pártja” bukása miatt, és előrehozott kommunikációs extázisban várja Putyin közelgő látogatását. Tán fel sem tűnik nekik, hogy alapjaiban az említett külpolitikai változások is az előző bekezdésben említett, kevésbé vájt fülű szavazók voksai miatt következtek be odakint is. Megvezetve a legszegényebbek, a tájékozatlanok. Kampányalanyok ott is ők lettek elsősorban, az elesett kiszolgáltatottak, az illiberalizmus áldozatai.

Most az orosz elnök jövetele is a kampány részévé válik majd a fideszes kommunikációban. Mint a következő esztendőre ígért lázadás esztendeje szlogen. A pávatáncos kormányfő vágyakozása aziránt, hogy minél több európai országban kövessék az angol-amerikai példát, váljon erőteljesebbé az illiberalizmus a világban, itt közép-Európában különösen. Vége az amerikai és az európai álomnak, hirdeti az újesztendőre a jelenlegi magyar kormányfő. Csak mindez bumerángként vissza is üthet. Hidegháborús talaj előkészítését is eredményezheti akár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.