2017. január 2., hétfő

JÖN A KIEGYEZÉS ORBÁNNAL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.01.02.



Biztosak lehetünk abban, hogy a pecás nem véletlenül állt elő szilveszterkor az 1867-es kiegyezéssel. Nem is csak azért, mert ebben az évben lesz a 150. évforduló. Azt már megtanulhattuk, hogy ezek semmit nem csinálnak véletlenül és ok nélkül. Mindig van valami aljas hátsó szándékuk vele.

Nem is rejtette véka alá a bajuszkirály: "Ma is érdemes volna egyet s mást ellesnünk ebből a korból, és útravalóul magunkkal vinni 2017-re" - mondta. Amit abból a korból ellesni lenne érdemes, az a korszak liberalizmusa, amely létrehozta a mai Budapestet, s mindazt, amit a harcsaleső is említett. Érdemes ellesni azt is, milyen sötét árnyak jelentek meg a korszakban, az antiszemita Katolikus Néppárt megalakulásával és a feudális Magyarország libealizmusellenes támadásával, amely aztán az ellenforradalmi rendszerben bontakozott ki igazán.

De nem érdemes a konkrét történelmi időszakot vizsgálni, azt Schmidt Mária majd úgyis meghamisítja. Nem tudom, hányan figyeltek fel rá, de Schmidt sorban tette rá a kezét a magyar történelem valamennyi eseményére, hamisított meg mindent ideológiai alapon. Felmérhetetlen a pusztítás, amit nemcsak a közéletben, hanem az oktatásban, a tudományban és a történelemtudatban végzett.

Ismerjük ezt a bűnszervezetet. Ha lecsaptak a 150. évfordulóra, akkor azt aktualizálni fogják. A propagandát erre építik. Az ő olvasatukban a kiegyezés arról szól majd, hogy az 1848-as polgári forradalom minden jószándéka ellenére semmit nem ért el a zsarnoksággal szemben. A sikerhez vezető út a kiegyezés. Nem lázadni kell, hanem kiegyezni vele. Azzal többre megyünk. A forrófejű lázongók, a forradalmárok, csak ártanak. A haza bölcsei azok, akik kiegyeznek - Orbánnal. Annak prosperitás lesz az eredménye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.