2017. január 27., péntek

KÉTSZER IS MEGJÁTSZOTTA AZ IZSÁKI POLGÁRMESTER A VADÁSZHÁZ STIKLIT

INDEX.HU
Szerző: ROVÓ ATTILA
2017.01.27.



Mondok József izsáki fideszes polgármesterről két napja derült ki, hogy szálláshely címén épített egy vadászházat EU-s pénzből, majd beköltözött oda. Mi pedig megtaláltuk a másik vendégházát is, amit még több EU-s pénzből épített egy másik faluban, az irodája mellé. És erre sem mondhatni, hogy nagyon töri magát, hogy bárkinek szállásként kiadja.

Vadászruhába öltözött német férfi nyit ajtót a kopogtatásunkra, majd hívja a ház tulajdonosát és üzemeltetőjét, hogy inkább vele beszéljünk. A parkolóban német rendszámú autók, vadétel illata lengi be az épületet, kutyák ugatják az arra járót. Karád külterületén vagyunk, az erdő szélén, ide irányítottak minket a helyiek, amikor útbaigazítást kértünk.
Ez egy működő vadászház, igazi fizetővendégekkel. Rossz helyen járunk.

Végül nagy nehezen sikerül kiderítenünk a karádiaktól, hol van az úticélunk.

Mi ugyanis azt a vendégházat keressük, amit Mondok József izsáki fideszes polgármester cége, az Agro-Wild építtetett, csaknem 50 milliós EU-s pénzből. Egészen pontosan a „Dél-balatoni Leader Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt. Úmvp III. tengelyes pályázatának nyertesei" között volt még évekkel ezelőtt. A Sonline.hu 2011-es cikke szerint abban a pályázati körben ők kapták a legtöbb pénzt, sőt, egy öszefoglaló Leader-dokumentum szerint az összes között övék volt a legnagyobb támogatási összeg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.